Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Iedzīvotāji par uzticamāko sabiedriskā transporta līdzekli atzīst tramvaju

Tramvajs ir uzticamākais sabiedriskā transporta līdzeklis Rīgā, atzina Rīgas satiksmes (RS) interneta mājas lapā aptaujātie iedzīvotāji.

RS pārstāvis Viktors Zaķis skaidroja, ka kā galvenās priekšrocības iedzīvotāji minējuši pārvietošanās ātrumu, iekļaušanos grafikos un lielāka neatkarību no laika apstākļiem, kas ir īpaši aktuāli ziemas sezonā.   

Pārliecinošs vairākums, 81% aptaujas dalībnieku, norādīja, ka tramvaji sastrēgumos iekļūst visretāk. Līdz ar to pārvietošanās ar tramvaju bieži vien ir ērtāka un ceļā pavadītais laiks mazāks, nekā braucot ar trolejbusu vai autobusu.

Savukārt 10% respondentu apgalvoja, ka tramvaju satiksmi laika apstākļi ietekmē vismazāk. Izvēloties braukt ar tramvaju ziemas sezonā, kad laika apstākļu rezultātā citos sabiedriskā transporta veidos mēdz būt nobīdes no grafika, brauciens ar tramvaju ir raitāks.

Tramvaju kursēšanu atbilstoši grafikam īpaši uzsvēra 6% aptaujas dalībnieku, apstiprinot apgalvojumu, ka tramvaji kavējas visretāk, bet 3% tramvaju priekšrocības redz to maršrutos – tramvaju satiksme ērti savieno lielākos Rīgas rajonus.

Aptaujā kopumā piedalījās vairāk nekā 3200 RS interneta lapas apmeklētāju, un tā tika veikta šī gada janvārī.

RS mājas lapā veiktā aptauja apstiprina iepriekš publicēto informāciju, ka šogad ziemas sezonā, īpaši decembrī, tramvaju kavējumi bijuši krietni mazāki nekā citiem transporta līdzekļiem, un ka tramvajs ir ātrākais sabiedriskā transporta līdzeklis Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas