Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Iedzīvotāji rosina garāku atvaļinājumu cilvēkiem ar bērniem, zemākas atpūtas vietu cenas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
foxa
f
man liekas, vispirms vajag atgriezt māmiņu algas un pagarināt bērna kopšanas atvaļinājumu. Vācijā tie ir 3 gadi, un materiālāis stāvoklis nepasliktinās. Tas liecina par to, ka valstij demogrāfiskās situācijas uzlabošana un bērnu audzināšana ir svarīgāka par īstermiņa budžeta ietaupījumiem. Vācija rūpējas par savām jaunajām māmiņām un bērniem. Ne tā kā Latvija - kas pats nevar izgrūstīt pārējos un tikt pie siles, tas lai mirst badā. Vēl joprojām uzvedamies kā uz grimstoša kuģa, lai gan kuģis ir nogrimis 20 gadus atpakaļ, un visi jau sen esam krastā.
Ieva
I
Pat tad, ja sīči neskoloti un neārstēti dzīvo dzērāju midzenī līdz ausīm sūdos un tarakānos? Vai tomēr nebūtu taisnīgāk, ja sāktu ar izglītības un veselības aprūpes sakārtošanu, lai, piemēram, izskaustu situāciju, kad pašiem vecākiem dēļ smagi slima bērna jāiet lūgties ierēdņus, kas visu papīru kaudzi var atmest atpakaļ semikola vietā ielikta punkta dēļ (reāli gadījumi)? Vai piemāram šī te pļurzāšanās ap izglītību: tie ārzemju eksperti pareizi saka, ka tik daudz studentu, kas pēc tam atsēž kādā birojā nav nepieciešams, taču reālas profesionālās izglītības, kas ļautu dabūt kārtīgu darbu un, ja rodas vēlēšanās, ar laiku apgūt arī akadēmiskos priekšmetus, prakstiski nav...Tāpēc pirmkārt vajadzētu novērst šo problēmu.
Juha
J
"...Cik un kas tieši no cilvēku aptaujā ieteiktā tiks iekļauts pamatnostādnēs..." - nu necik. Buus kjeksiitis attiecigaa ailee - veikata izdzivotaju aptauja.
ahoi !
a
Par katru bērnu pēc 2-iem bērniem ir jābūt IIN atlaidei.... ja tev ir 3 bērni, tad tev ienākuma nodoklis nav 26 % bet (pieņemsim ) jau tikai 21 % no algas...ja tev ir 4 bērni , tad IIN ir tikai 15% ...ja tev ir 5 bērni - tad jau nav jāmaksā IIN - ne tēvam , ne mātei - abiem vecākiem !
inraz
i
Tas nozīmŗ, ka cilvēki ar bērniem nekādi nebūs darba devēju prioritāte. Kādēļ ne būtiski nodokļu atvieglojumi?
Ieva
I
Bet tā iespēja mācīties tiek piedāvāta tiem, kas to vēlas, neatkarīgi no tā, vai viņiem ir bērni, tādad iespēju atpūsties arī loģiski būtu piedāvāt tam, kas to vēlas, nevis tam, kam nav kur likt bērnus. Galu galā ne bērnu dārzi, ne mazbērnu novietnes, ne vasaras nometnes nav nekas neparasts, socializācijas iemaņas bērnam ir jāapgūst, savukārt lielākajiem ir draugi, vaļasprieki- tikai viena maza problēmiņa pie mums: ja valsts sāktu reāli rūpēties par bērniem, tad nāktos domāt, kur ņemt naudu, kā to izlietot, lai pašam arī kas tiktu, turklāt kā organizēt bērnu aprūpes iestāžu un vasaras nometņu darbu, lai tās visas darbotos...
Ieva
I
Tas pats ar atpūtas vietām- ja tik vien būtu to problēmu. Zviedrijā, piemēram, piedāvā iespējas iegūt vidējo un dāžādu profesionālo izglītību visa mūža garumā- sākot no mātēm ar zīdaiņiem (ir speciālas skolas, kas nodrošina nepieciešamos apstākļus), līdz pat stipri pirmspensijas vecuma cilvēkiem....
A
A
Jā, darba devējs nez cik priecīgs nebūs par tādiem strādātājiem 6 h un vēl papildu atvaļinājums. Kurš tad strādās?
Bille
B
Cits labais, senais teiciens "Ar labie nodomiem ir bruģēts ceļš uz elli". Garāku atvaļinājumu cilvēkiem ar bērniem. Tā kā atvaļinājumus apmaksā darba devējs, tad cilvēkiem ar bērniem pēc šādām likuma izmaiņām būtu grūtāk atrast darbu. Paldies par kūkām. Tādu "uzlabojumu" ģimenēm ar bērniem nevajag.
zex
z
Labais,senais teiciens,...gribēšana-dabūšana,esot Dieva dota,bet dabūšana,esot,,,,katra paša ziņā....
zex
z
vai negrib,...par d a u d z......

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas