Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ieslodzīto balsošanu novēros EDSO un Tiesībsargs

Rīt pirmo reizi Saeimas vēlēšanās varēs balsot arī ieslodzītie. Saskaņā ar Saeimas vēlēšanas likumu, minēto balsošanu nodrošinās nevis vēlēšanu komisija, bet gan attiecīgās slēgtā tipa iestādes administrācija. Savukārt vēlēšanu norisi ieslodzījuma vietās uzraudzīs gan Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO), gan arī Tiesībsarga biroja pārstāvji, informē Tieslietu ministrijas (TM) pārstāve Linda Austere.

EDSO pārstāvji atradīsies ikvienā cietumā. Savukārt Tiesībsarga birojs neatklāj uz kurām ieslodzījuma iestādēm dosies. «Biroja darbiniekiem ir tiesības jebkurā laikā bez speciālas atļaujas apmeklēt slēgtā tipa iestādes, brīvi pārvietoties tās teritorijā, apmeklēt visas telpas un vienatnē satikties ar personām, kuras tiek turētas slēgtā tipa iestādēs,» saka Tiesībsarga padomnieks Raitis Averāts. Vēlēšanu norisi gan cietumos, gan atsevišķas ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas vēros 15 biroja darbinieki, kā arī Tiesībsargs Romāns Apsītis.  Vēl nesen pastāvēja bažas, ka, iespējams, ieslodzījuma vietās nebūs EDSO pārstāvju, kuri uzraudzītu to norisi. Tādēļ ceturtdien tieslietu ministra pienākumu izpildītājs Imants Lieģis (PS) Ieslodzījumu vietu pārvaldes (IeVP) priekšniekam izteicis papildus lūgumu - nodrošināt likumam atbilstošas vēlēšanas. IeVP priekšnieks Visvaldis Puķīte norāda, ka jau pirms mēneša veiktas visas nepieciešamās darbības, lai ieslodzījumu vietās notiktu likumam atbilstošas vēlēšanas. Vēlēšanām pieteikušies 3820 ieslodzītie. Katram no viņiem tiks pārbaudīta identitāte, lai parliecinātos- tas ir ieslodzītais, kurš iepriekš pieteicies vēlēt. Cietuma administrācija piešķirs biļetenu un nodrošinās atsevišķu telpu, kur  vienatnē izdarīt izvēli. Tie, kuri kamerā mitinās vienatnē, varēs balsot turpat.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas