Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iesniegti deputātu paraksti OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidei

Saeimā iesniegti nepieciešamie 34 deputātu paraksti obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas jautājumiem veltītas parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidei.

Kā pirmais par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu parakstījies tās iniciators, opozīcijas deputāts Didzis Šmits (KPV LV). Tāpat parakstījušies vairāki Zaļo un zemnieku savienības deputāti, citi KPV LV iekšējie opozicionāri, pie frakcijas nepiederošie un partijas Saskaņa deputāti.

Pēc parakstu iesniegšanas parlamentārās izmeklēšanas iniciatori konstatēja, ka deputāts Vitālijs Orlovs (S) ir parakstījies divas reizes, tāpēc uz laiku nepieciešamais 34.paraksts trūka. Trūkstošo atbalstu tagad nodrošinājusi deputāte Ļubova Švecova (S), kura arī parakstījusies par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu, informēja izmeklēšanas komisijas iniciatori.

Parlamentāro izmeklēšanu paredzēts veikt par valsts rīcību, izveidojot Latvijas un Eiropas Savienības tiesību normām neatbilstošu valsts atbalsta sistēmu elektroenerģijas ražošanai no atjaunojamajiem resursiem un koģenerācijā. Tāpat paredzēts izmeklēt, kāpēc notikusi neatbilstoša un nepietiekama šo sistēmu uzraudzība un kontrole.

Izmeklēšanas pamatojums un tajā noskaidrojamie jautājumi sagatavoti uz apmēram astoņām lapām.

Par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu vēl jālemj Saeimai.

Apņemšanās likvidēt OIK bija viens no galvenajiem partijas KPV LV priekšvēlēšanu solījumiem. Pašlaik šīs partijas ministrs Ralfs Nemiro vada par OIK jautājumu atbildīgo Ekonomikas ministriju un meklē risinājumus OIK likvidēšanai, turklāt tādā veidā, lai valstij nerastos lielas izmaksas.

pievienota 3.rindkopa

Top komentāri

Finansovijs
F
Iesākumā vajadzētu noskaidrot cik Latvenergo ir savākusi OIK naudas.
.
.
Beidziet nu dzīt zosis! Šajā gadījumā deputāti jebkurā situācijā cenšas gūt personīgu labumu no darbības imitācijas "komisijās". Visa šī darbības imitācija ir tikai nūjas grabināšana samazgu spainī, jo lielākais ieguvējs no OIK ir valsts- TEC2, kas darbojas ar Krievijas gāzi, ir lielākais OIK saņēmējs, un tas pieder Latvenergo, tas ir- valstij. Valsts ar OIK iekasē netiešo nodokli, un visam pa virsu uzliek tiešo nodokli- PVN.Tāpēc valsts nekad OIK neatcels, jo tam ir liela "fiskālā ietekme". OIK ir ieinteresēti arī partiju sponsori. Visi šitie "scenāriji" ir vēlētāju muļķošana un dezinformācija.
OIKāpiemānīju!
O
Nav pieļaujams no valsts sponsorēts privāts bizness, jo tas pēc būtības nav vairs privāts bizness, bet gan CCCP plānveida ekonomikas zombijs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas