Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Igaunijā dienesta auto nodoklis atkarīgs no nobraukuma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Robchiks
R
Igaunija neviens uznemejs nav dzirdejis par tadu nodokli !!!!! ir lielas aizdomas ka tas ir safabricets mediju pojekts lai atbalstitu musu tirlinus vadiba
Grieta
G
Diezgan neizteiksmīgs raksts - tikai pliki informējošs, ka Igaunijā ir šāds nodoklis, bet no raksta tālāk neko nevar saprast, ne kā administrējams, ne kā iekasējams. Drīzāk no komentāriem šeit vairāk var uzzināt. Raksta autoram iesaku nākošos rakstus pārdomātāk veidot, lai lasītājs reāli arī kaut ko uzzinātu, nevis tikai to, ka Igaunijā jau šāds nodoklis ir kā tāds. To jau mums Repše 2 ned.atpakaļ visiem pateica.
K.
K
Kā var neielikt tik daudz komatu! Kauns gan autoram, gan Diena.lv redaktoram.
Un vēl-
U
vienalga kāds uzņēmums- veiksmīgs vai bankrotējošs, vienalga- ikviens dod kādu pienesumu valstij , ikviens maksā darbiniekiem algu, nodoklus. Notiek kustība un nauda grozās. Protams, ka labāk ,ka darbojās vieksmīgi, bet bankrots vai nē- no tā cieš pats uzņēmums. Bet vot situācija ,ka nekas nenotiek ir cita lieta. Tad nav pilnīgi nekas. Vai tu, Gasūn, to saprotu, kad nav nekas? Vai esi nodibinājis kaut vienu uzņēmumu un sapratis tā grāmatvedību, riskējis ar savu naudu, nerviem, negulētām naktīm utt. Laikam ,ka ne , citādi te tādus murgus nerakstītu par veismīgiem vai neveiksmīgie uzņēmumiem.Visvieglāk nedarīt neko ,bet visu kritizētr.
Kasparam Gasūnam
K
vari te izplūst , cik gribi, bet atceries, ka no tukšas vietas nodokli neiekasēs.Es jau tagad zinu ,ka daudzi latvieši jau uzsākuši biznesu ārvalstīs. Gan kā Ltd., gan pašnodarbinātie.Īpaši UK.Un tie ir tieši tie mazie. Un viņi maksās nodokļus tur nevis Latvijai. Latvijā paliek tukša vieta. Un no tukšas vietas neviens nodokļus nevar iekasēt. vari te te rakstīt garus palagus ,cik gribi.
Kaspars Gasūns
K
Un vēl viens punkts - da kam tie mazo veikaliņu vērēji un sīkie starpnieki ir vajadzīgi. Domājiet, tādu trūkst Igaunijā vai UK? Nenoliedzu, ka Latvija arī nodokļu sfērā ir "kontrastu valsts", bet, pirmkārt, ir jāpiedāvā tirgū preces un pakalpojumi, kurus tas pieprasa, turklāt formā, kurā tos pieprasa. Milzumdaudzu Latvijas uzņēmēju uztveres un uzņēmējdarbības modeļa pamatā ir "es gribu, lai tu no manis pērc un man daudz samaksā" vai arī "es gribu ražot superpreci, bet cenai nav nozīmes - visi to tā pat gribēs pirkt". Tiek sajaukta personiskā motivācija "es gribu naudu" ar tirgus pamatdzinuli "ko un kā pārdot", lai šo naudu iegūtu. Un tirgus kategorijās ļoti daudzi uzņēmumi jau ir ZOMBIJI!
Kaspars Gasūns
K
No vienas puses visi gaužas par komersantu "kupi-prodaj" domāšanu, bet pie katriem bankrota draudiem saķer galvas, ka nu Latvija liesmās! :D Viss ir ok! Kur tad tie neefektīvie un neprofesionāli vadītie uzņēmumi liksies - ir jābankrotē, un ar Latvijas uzņēmējdarbības kultūru jābankrotē vēl krietni daudziem. Žēl, ka tas vairo bezdarbu, bet uzņēmumiem-zombijiem vai uzņēmumiem-infantīliķiem tirgū nav vietas.
Kaspars Gasūns
K
Ja iekasē 45 miljonu gadā, tad to gluži par izgāšanos nevar nosaukt. :) Katram nodoklim ir nepilnības, un ikkatru nodokli tā maksātāji nīst! :D (Tas nenozīmē, ka es iestājos par šo nodokli tā pagaidām paziņotajā formā.) Tie, kas paziņo par pārvākšanos uz citām valstīm. A bet, lūdzu, - ja jūs tur varat strādāt un esat tajā tirgū vajadzīgi. Vienīgi man ir lielas aizdomas, ka daudzi no šiem čīkstošajiem uzņēmējiem jau ir bankroti pēc būtības. Bet uzņēmumi, kas nevar strādāt savādāk kā tikai nemaksājot nodokļus ir drauds gan nodokļus maksājošiem uzņēmumiem, gan valstij. Tas nenozīmē, ka uzņēmējdarbību jāmočī ar neloģiskiem nodokļiem, bet te es gribu izcelt tieši to absurdo gaušanos, kas brīžiem robežojas ar nodokļu noliegšanu vispār. Komercinfantīlisms?
Nuja
N
Mani visvairāk kaitina ministru tukšā muldēšana. Ne īsti izpētījuši to Igaunijas situāciju, ne īsti zina, kā tur notiek, bet jau deklarē : O, tur viss ir sakārtots, mēs pakaļ! Izrādās, tur nekas nav sakārtots, problēmu vesela jūra, bet mēs - pakaļ!
nahimovs
n
12*81=972 Ls gadā..... kurš saprātīgs cilvēks to maksās? Pat ja gribētu, nevarēs liela daļa. VID tagad katrai mašīnai skraidīs pakaļ ? Cik atceros, VID strādā 4 dienas nedēļā. Šādus sarežgīti administrējamus nodokļus uzlikt, kad naudas jau tā nav, neizklausās saprātīgi. Atgādināšu, ka Latvijā luksusa un lielu motoru mašīnām nav nekādu papildus nodokļu, atšķirībā no daudzām Rietumu valstīm. Gribi braukt ar Landcruiser, lūdzu, + 5000 EUR pērkot un +1000 EUR katru gadu nodoklītis. Un nekādu problēmu ar iekasēšanu. Smieklīgi, kad par Bentley un Ladu maksā līdzīgus nodokļus. Kāpēc kārtējo reizi nodokli uzliek biznesam, nevis patēriņam ? Un tagad visa Latvija rakstīs papīrīšus-atrakstīšanās VID-am, tā vietā lai darbu strādātu.
Nu
N
Es jums garantēju ,ka tas ir pēdējais piliens daudziem mazajiem un vidējiem. Viss. Pietiek!Kad beigsies vienvirziena domāšna? Kad? Kāpēc man jātur autosstāvvietā par naudu uzņēmuma auto, ja es to varu darīt pie sava dzīvokļa, uz ielas kur ir mans birojs par velti?Es taupu, bet valsts man to atņems? Var dod neskaitāmus piemērus vietējo nodokļu idiotismam,bet man ir skaidrs, ka nākamnedēl pat dodos, uz UK Tax Office un interesējos par uzņēmēj darbību Lielbritānijā. Starp citu tur jauniem uzņēmējiem tiek pasniegts viss no A-Z par velti un nav likumi ar līkumiem, kad grāmatvedes un uzņēmēji nevar naktīs gulēt, jo uztraukums vai likums saprasts pareizi utt. Gaidiet tad radiņi mani tikai vasaras holidejos Latvijā.Basta!
Nu
N
pateicoties tādiem kā mēs arī esam tur kur esam un būs vēl sliktāk. No tukšas vietas nodokli neiekasēs.
Nu
N
varat likt , cik gribar to nodokli.Dabūsiet tikai pigu. Es slēdzu te ciet savu uzņēmumu un pārceļos uz ārzemēm. te taču traks var palikt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sid
s
Tapec ari latvieshi ir tada finansiala bedre,ja puse no komentariem ir par to,ka apiet nodokli...PSRS domasanas paliekas... Un protams,viena no nabadzigakajam un visas vietas pedejam valsts Eiropa, prieksiniekiem par katru cenu vajag braukt ar visjaunakajiem un dargakajiem Audi. Butu labak macijusies no igauniem un skandinaviem. Latvieshiem jamacas godigums un pieticiba.Tad var but nacijai bus ceriba.
NN
N
Ne tikai Igaunijā,Somijā,arī Norvēģijā ir šāds nodoklis.Tur vēl nodokļa lielums ir atkarīgs no dienesta mašīnas klases .Renault Clio dienesta mašīna izmaksās daudz mazāk kā Toyota Land Cruiser...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas