Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Ikstens: pret Vienotību nenotiek organizēta kampaņa

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ir pārsteigts, ka kaut kas negatīvs parādās par viņu publiskajā telpā un tāpēc uzskata, ka uzsākta kampaņa pret Vienotību, norāda politologs Jānis Ikstens, komentējot premjera pausto, ka pret Vienotību sākta organizēta kampaņa. "Kampaņa ir mērķtiecīgs, organizēts pasākums.

Man nav zināmi ne organizētāji, ne kampaņas plāns un tā tālāk. Politiķi bieži saka – kampaņa pret mani vai manu partiju, lai raksturotu negatīvu informāciju, kas parādās publiskajā telpā. Informācija nav sagrozīta, tas viss ir saskatāms valstij iesniegtajās amatpersonu deklarācijās. Tad jau drīzāk premjeram jāvērtē sava rīcība, piemēram, vai premjera biroja atlaistajiem cilvēkiem ir kaut kāds sakars ar negatīvo informāciju," uzskata J. Ikstens."Premjers ir salīdzinoši tik maz kaut kur iesaistīts, viņam nav dīvainu tēriņu, nekādu vājību, šī ir vienīgā lieta – viņa ģimenes bizness, un žurnālisti pastiprināti interesējas par politiķiem. Varbūt viņam ir negaidīti, jo tā ir pirmā reize, kad kaut kas ne pārāk patīkams par premjeru ir izvilkts dienas gaismā, līdz tam jau nekas tāds nebija," norāda politologs.Jau ziņots, ka ceturtdien intervijā radio _Baltkom_ V. Dombrovskis paziņoja, ka pret politisko apvienību Vienotība un tās politiķiem norit organizēta kampaņa.Taujāts par pēdējā laikā bieži publiskajā telpā izskanējušajām negācijām gan par paša Dombrovska ģimenes biznesu, gan citiem Vienotības pārstāvjiem, premjers atzina, ka nedomā, ka tā ir nejaušība. "Notiek organizēta kampaņa, bet kas to dara, to mēs nezinām," sacīja Dombrovskis.Viņš gan atzina, ka "iemeslus vienmēr var atrast", tomēr patlaban redzams, ka vēršanās notiek ne tikai pret ekonomikas ministru Arti Kamparu (_Vienotība_), bet "uzbrukumi vienā laikā ir pret vairāk nekā desmit Vienotības politiķiem". Kas to veic, nav zināms, un vienīgā pretreakcija esot sava viedokļa skaidrošana par izplatīto dezinformāciju.Premjers intervijā gan atturējās vērtēt Kampara atbilstību ieņemamajam amatam, norādot, ka jautājumā par ministra amatpersonas deklarācijā sniegtajām ziņām esot iesniegumi vairākās atbildīgajās institūcijās un esot jāgaida viņu atzinumi.

"Ja tiks konstatēti kādi pārkāpumi, būs attiecīga reakcija no manas puses," norādīja V.Dombrovskis.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas