Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Īrnieks nogalina dzīvokļa saimnieci; līķis divas nedēļas guļ sēņotāju iecienītā mežā

Aizdomās par kādas sievietes nogalināšanu pagājušajā nedēļā - 25.augustā - Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kriminālpolicijas darbinieki aizturēja divus jauniešus, tajā pašā dienā policisti atrada arī nogalinātās sievietes līķi. Mirstīgās atliekas atrastas kādā sēņotāju iecienītā mežā. Nogalinātā bija dzīvokļa saimniece, kuru noslepkavoja viņas īrnieks.

Policija pieļauj, ka viens vai pat vairāki sēņotāji varētu būt redzējuši līķi, bet nav ziņojuši par to policijai, jo netālu no līķa bija svaigi grieztu sēņu paliekas.

RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis informēja, ka 13.augustā RRP darbinieki saņēma informāciju par kādas 1949.gadā dzimušas sievietes pazušanu. Policija veica plašu pazudušās meklēšanu. Aptaujājot sievietes paziņu loku, policisti nonāca pie aizdomām, ka sievietes pazušana varētu būt saistīta ar noziedzīgu nodarījumu, bet piecas dienas vēlāk, 18.augustā, Kriminālpolicijas darbinieki mežā starp Garkalni un Tumšupi atrada meklēšanā esošās sievietes automašīnu, kas bija sadedzināta.

Tālākā izmeklēšanas gaitā policija nonāca uz pēdām kādam 1989.gadā dzimušam jaunietim, kurš īrēja dzīvokli no šīs sievietes. Turpinot izmeklēšanu, policija atklāja, ka noziegumā varētu būt iesaistīts vēl kāds jaunietis, kurš dzimis 1986.gadā un, iespējams, palīdzējis savam draugam veikt noziedzīgo nodarījumu.

25.augustā abus jauniešus policija aizturēja, un jaunieši atzinās, ka ir nogalinājuši 1949.gadā dzimušo sievieti un sadedzinājuši viņas automašīnu, lai slēptu nozieguma pēdas. Viens no jauniešiem ar dzīvokļa izīrētāju jau iepriekš nonācis konflikta situācijās, kas galvenokārt bija saistītas ar laicīgu īres naudas nemaksāšanu. Iespējams, tieši viens no šiem strīdiem jaunietim bija pietiekams iemesls, lai pastrādātu īpaši smagu noziegumu.

Aizturēšanas dienā policijas darbinieki atrada arī mirušās sievietes līķi mežā starp Langstiņiem un Tallinas apvedceļu, kas tur bija nogulējis teju divas nedēļas. Diemžēl ātrāk policija nekādas ziņas par līķi nesaņēma, par spīti tam, ka jaunieši sievietes mirstīgās atliekas bija pametuši sēņotāju iecienītā mežā.

27.augustā tiesa abiem jauniešiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Par notikušo ir sākts kriminālprocess.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas