Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

IZM parlamentārais sekretārs taupības vārdā atsakās no šofera – ar dienesta auto brauks pats

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) samazinājusi savā birojā strādājošo algas fondu kopumā par apmēram 35%, un līdzšinējo 7100 latu vietā tas veido 4700 latus mēnesī. Vienošanās starp ministri un katru birojā strādājošo par mēnešalgas samazinājumu stājās spēkā 1.jūlijā. Savukārt līdzšinējo 6 biroja darbinieku vietā būs tikai 4 padomnieki un biroja vadītāja, informē ministrijas pārstāve Agnese Korbe.

Ministrija uzsver, ka līdzekļus ietaupīs arī parlamentārā sekretāra Rolanda Broka lēmums turpmāk savu dienesta auto vadīt pašam un atteikties no šofera pakalpojumiem.

Tāpat T.Koķe izdevusi rīkojumu IZM valsts sekretāram Marekam Gruškevicam par samazinājumu ministrijā un tās padotības iestādēs. Tajā skaitā rīkojums nosaka nodrošināt, ka IZM strādājošajiem tiek samazināta mēnešalga par 20% vai vairāk, un atbilstoši vienlīdzības principam, šis noteikumus piemērojams arī tiem strādājošajiem, kas algoti no tehniskās palīdzības līdzekļiem.

Tāpat šis rīkojums nosaka par 30% samazināt IZM centrālajā aparātā nodarbināto skaitu un cilvēkus no darba jāatlaiž arī tie, kam algu maksā no tehniskās palīdzības līdzekļiem.

Šie pasākumi veikti, lai sasniegtu 20% vai lielāku ietaupījumu atlīdzības fondā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas