Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Iznākot no cietuma, Boldāns nesteidz uz Saeimu

Pēc pusgada sēdēšanas aiz restēm trešdien Matīsa cietumu pameta par vēlēšanu rezultātu viltošanu apsūdzētais Saeimas deputāts Juris Boldāns un teicās vispirms doties uz pirti. Kā vēsta BNS, Boldāns arī apliecināja, ka nākotnē turpinās iesaistīties politikā.

Spītējot drēgnajam laikam, jau pārdesmit minūtes pirms Boldāna iznākšanas pie cietuma vārtiem bija pulcējušies apmēram desmit vecāka gadagājuma Kubulu pagasta iedzīvotāji ar ziedu pušķiem rokās, kā arī Boldāna dēls un meita. Boldānu viņi sagaidīja ar urrā saucieniem, no kvēlākajām atbalstītājām Boldānam tika arī pa bučai.

Pēc laba vēlējumu saņemšanas krietni sirmāks kļuvušais un gariem matiem noaugušais Boldāns ar žurnālistiem īpaši runīgs nebija un taisnā ceļā, atbalstītāju ielenkts, devās uz automašīnu.

Simts metru garajā posmā no cietuma vārtiem līdz automašīnai Boldāns žurnālistiem atklāja, ka cietumā laiks pavadīts pārdomās par politiku, vēlēšanām un kā turpmāk labāk strādāt valsts labā.

Lai arī Boldānam pagaidām ir visas tiesības doties uz Saeimu, uz trešdienas ārkārtas sēdi viņš nedomājot doties, taču uz nākamajām gan iešot. Boldāns nolēmis arī nākotnē darboties politikā.

No pērn un šogad saņemtās deputāta algas un kompensācijām Boldāns negrasās atteikties - ja jau reiz likums paredz viņam algu, viņš to ir nopelnījis.

Lai arī bijušais Kubulu pagastvecis faktiski piespriesto cietumsodu ir izcietis, viņam būs vēl iespēja iesniegt kasācijas sūdzību Augstākas tiesas (AT) Senātā.

Esot spēkā pašreizējiem likumiem, Boldāns Saeimas deputāta amatu zaudēs tikai tad, ja AT Senāts atstās spēkā notiesājošo spriedumu viņam inkriminētajā noziegumā.

Jau ziņots, ka arī AT marta vidū atzinusi Boldāna vainu 9.Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanā Kubulu pagastā, bet samazinājusi sodu no astoņiem līdz sešiem mēnešiem cietumā. Iepriekš Latgales apgabaltiesa Boldānam bija piemēroja astoņu mēnešu brīvības atņemšanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas