Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Izvarotājus provocē sieviešu izlaidība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hdg
h
Atlaist raksta autoru!!!
Sabiedrība
S
Ļot slikts raksts izskatās pēc nevisai veikla mēģinājuma manipulēt ar sabiedrības viedokli ka "jāvaino ir upuris" tik pat labi jau varam pateikt ja kāds ir noslepkavots tajā vainojams upuris nevis slepkava. Gribētu atgādināt ka mēs dzīvojam modernā un demokrātiskā sabiedrībā. Kurā katra sieviete pati var brīvi izvēlēties kā viņai ģērbties un cik pārliecinātai būt. Katram cilvēkam ir tiesības uz brīvību tik tāl cik tāl tās neskar otra cilvēka brīvību. Tiešām kauns ka mūsu sabiedrībā dzīvo tādi juristi, ka var izdomāt tik apsurdu aizstāvību noziedzniekiem.
gggg
g
Jautājums na zasipku - kasvainigs, ka tauta aizņemusies padsmit miljardus un nevar atdot? Politiķi, bankas, paši?
Lola
L
zvirbulim zvirbula smadzenes.. :)
la
l
ļoti slikts raksts. Anita Āboliņa nekad nav bijusi tādā situācijā, lai spētu objektīvi uzrakstīt.
KasparsM
K
Maniakāla izvarošana pilnīgi noteikti nav atkarīga no sievietes uzvedības. Ja hipotētiskā vieglas uzvedības sieviete būtu izvairījusies iet pa Lubānas ielu, tad maniaks vienkārši atrastu citu upuri, piemēram, kādu tikumīgu meiteni, kurai vienkārši nepalaimējās šajā laikā atgriezties mājās no nakts maiņas darba. Pēc tavas loģikas sanāk, ka šī vieglās uzvedības sieviete ir atbildīga par jebkuru izvarošanu, pat ja viņa nekā nedara.
who cares
w
Labi, ka maniakus neprovocē stulbu rakstu rakstīšana vai pseidogudrību atvervelēšana...
janifer
j
iisteniibaa stulbs raksts ja sieviete paraadaas kaut kur kaila tas nenoziimee ka var dariit visu ko es atlaistu shii raksta autoru
anonīmais šakālis
a
Sieviete nevar atbildēt par cita cilvēka rīcību, bet tikai par savējo. Jūs ,savukārt, gribat iestāstīt, ka no sievietes uzvedības nekas nav atkarīgs, bet es tam nepiekrītu. Kāpēc Jūs cenšaties maldināt sievietes, tādā veidā tās pakļaujot briesmām? Vai tik pats neesat maniaks?
KasparsM
K
>> tad gan šī plikā sieviete būs pilnīgi atbildīga par savu rīcību sev pašai Savukārt ja viņu izvaros kāds savu darbību apzināties spējīgs noziedznieks, tad gan tā būs noziedznieka atbildība, vai ne? Tātad sanāk, ka sievietes atbildība ir atkarīga no tā, kāds cilvēks viņu izvaroja. Tas nav loģiski, jo viņas neapdomīgā rīcība abos hipotētiskajos gadījumos bija identiska. Atbildība nevar būt atkarīga no nejaušības. Šis loģikas trūkums arī atmasko upuru vainotājus. Ja raksta autore būtu gribējusi dot ieteikumus sievietēm kā nekļūt par izvarošanas upuriem, tad viņa izvairītos no upuru vainošanas. Diemžēl, izskatās, ka šeit izpaužas jau pataloģisks naids pret sievietēm, kas viņasprāt neatbilst pareizajam dzīves modelim.
who cares
w
"Ja muļķība būtu sodāma, tad pusei šī raksta komentētāju būtu jāsēž aiz restēm :)" === Ja muļķība būt sodāma, tad raksta autore kopā ar līdzzinātājiem dabūtu mūža ieslodzījumu (autotei 2x(stulbuma propaganda), pārējiem pa 1).
anonīmais šakālis
a
Sirmais 15:58 Sieviete var staigāt kaila tas neattaisno izvarošanu.Cilvēkveidīgo izvarotāju nevar saukt arī par lopu,jo lops to nedara ja mātīte to negrib.Izvarotājus ir jāiznīcina,tam noziegumam nav attaisnojuma. ----------------------------------- Neattaisno gan! Vai tad kāds apgalvo, ka attaisno? Bet ja nu kāds trakais tomēr izvaros to pliko, vai no tā paliks vieglāk? Bet ja to pliko, rīcībspējīgo izvaros kāds ar ārsta spravku, tad gan šī plikā sieviete būs pilnīgi atbildīga par savu rīcību sev pašai un slimnieks sodu nesaņems, varbūt pat ārstēšanu nē.
anonīmais šakālis
a
Diemžēl sievietes šajā diskusijā grib noņemt jebkādu atbildību no sevis par savu rīcību un tās sekām. Un pirmkārt "noziedznieka attaisnošana" te tiek piesaukta ētiskā izpratnē, jo ne jau juridiskā izpratnē te kāds būtu spējīgs attaisnot noziedznieku. Vienmēr vainīgs pašas nelaimēs ir kāds cits, nevis pašas neadekvātā uzvedība neatbilstošos apstākļos.
KasparsM
K
Normāls cilvēks rakstītu virsrakstu: Izvarotāji izmanto sieviešu vieglprātību Šādos apstākļos noziedznieka vaina patiesībā ir vēl lielāka, jo viņš nelietīgi izmanto upura neaizsargātību.
*****
*
Tā jau tas būtu ja vien mēs neievērotu, kas raksta tekstiņu. Ja to rakstītu jūs, tad viena lieta, bet, ja to postulē juristi, kuri saistīti ar šādu noziegumu izmeklēšanu, tad jāpadomā par raksta mērķi. Protams, ka bieži ļaužu nepārdomāta uzvedība atvieglo nozieguma izdarīšanu pret viņiem, piemēra

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas