Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ja Auziņš pielaidi nesaņems, var rasties problēmas vadīt LU

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
meitene
m
resp. nevis nav, bet ir zaķis
meitene
m
Paldies par skaidrojumiem! Daudz kur varu Jums piekrist. Es neapgalvoju, ka Auziņš nav vienīgais zaķis. Tomēr viņš ir vienīgais, kas kaļ grandiozus plānus par visu universitāšu apvienošanu zem zīmola "LU," kā arī arī ieņem pietiekami augstu amatu, lai primāri tiktu vērtēts ne tikai kā fiziķis pēc saviem profesionālajiem sasniegumiem.
Magister Mundi
M
Nez, Oksfordas vadībai ar šādas problēmas?
Populists
P
Ar tiem čekas ziņotājiem un ap to saceltai brēkai ir tīrais posts.... Savā laikā strādāju paraugtipogrāfijā (padomju laikā vienīgā vieta kur taisīja zīmogus un, protams, visu ko drukāja). Kad man piešķīra litogrāfa kvalifikāciju, kadru daļā aizpildīju lielo anketu un parakstījos, ka iegūtās zināšanas neizmantošu pret valsti. Vēlāk, studiju laikā, RPI 1.daļa svītroja no brauciena ārzemju praksē (aizbrauca citi ar mācību parādiem), grūti bija atrast labu darbu bez "dopuska" .... utt. Toties tagad, esmu stabils čekas ziņotāju sarakstos...izsviests no Latvijas LNNK Padomes, nepielaists Pilsoņu Kongresa tribīnē (vadu LNNK frakciju Pilsoņu Kongresā), divas reizes svītrots no Saeimas kandidātu sarakstiem .... tā sakot čekists. AR, VAI BEZ SKAUDĪBAS, NOSKATOS UZ BIJUŠO JŪRMALAS NODAĻAS ČEKAS PRIEKŠNIEKU RAIMONDU VAITKU .....KURU GODMAŅA VALDĪBA IECĒLA PAR LR DROŠĪBAS DIENESTA VADĪTĀJU TURPAT JŪRMALĀ .....laikam to "pielaidi" mantoja no senčiem ??!
TNT
T
Kūle priekā berzē rokas.
kl
k
5. Auziņš nav vienīgais. Ispējams, rakstot pielaidei valsts noslēpumam anketu, "aizmirsās" ierakstīt par zinātniskiem braucieniem. Nav jau pirmais un vienīgais zaķis.
kl
k
Labot 4.p. "NAV jābūt valsts noslēpumam".
XXL
X
ja!skumji kadu celu ejam.....
kl
k
3. Policijas akadēmijas likvidēšana ir milzīgs stulbums, ko varēja izdarīt tikai politikāņi, kuriem nerūp nākotne - resp. kuri nav politiķi, jo nav spējīgi skatīties uz priekšu tālāk par nākošām vēlēšanām. Šodienas problēmas ar LU rektoru ir tikai ziediņi. Policijas akadēmija un Aizsardzības akadēmija vienīgās bija veidotas kā attiecīgo ministriju valsts iestādes, atšķirībā no pārējām augstskolām, kuras atvasinātas juridiskās personas un var tikt likvidētAS NE AR MK lēmumu, bet tikai ar likumu. Būtu nu vismaz apvienojuši PA un AA, pievienojot tām visas IeM un AM koledžas, tad efekts būtu acīmredzams. 4. Netiesisks un apstākļiem neatbistošs ir likumā izdarītais grozījums, kurš nosaka, ka Operatīvās darbības metodes un metodika ir valsts noslēpums. Pat KGB laikā tas, izņemot dažas ļoti specifiskas un bīstamas (ķīmija, radioaktivitāte) bija tikai dienesta noslēpums, visas krimināllietas, kas izpauž it kā valsts noslēpumu atslepenojot telefona saruynu ierakstus un citus opermateriālus, tālāk pārsūdzot Senātā un Satversmes tiesā uz tā pamata, ka valsts noslēpums nav tas, ko nosaka likums formāli (arī tam ir nozīme), bet tam pēc būtības jābūt valsts noslēpumam, visas šīs lietas sabruktu, pazustu iespēja manipulēt ar pielaidēm valsts noslēpumam gan attiecībā uz operdarbiniekiem, gan LU rektoru. Īsts valsts noslēpums operdarbībā ir tikai aģentu identitāte un materiāli, no kuriem to var izsecināt, bet ne operdarbības taktika, metodika un atsevišķu darbību veikšana. Līdz ar to prasības LU ir netiesiska un kamēr tas bija tikai PA telpās starp uzplečotiem pasniedzējiem, neviens negribēja redzēt, ka karalis ir pliks. Bet varēja ar pielaidēm vadīt ir kadru politiku, ir politiķus, ir tagad arī akadēmiskās aprindas. Izteikta policejiskas valsts pazīme.
krā
k
Auziņš vienīgais ?
kl
k
2. Katrā LVU studentu grupā bija slepeni stukači, bet stučīja arī bez stukaču statusa dažādi grupu vecākie, kopmītņu atbildīgie un citas uzticības personas, kuri ziņojumos netika sevišķi slēpti - viņu ziņojumi tika atzīmēti kā vārda, tēvavārda un uzvārda pirmie burti, nesen par to tika pārmests Valsts prezidenta Vēsturnieku komisijas vadonim un LU profesoram. Par LVU atbildēja speciāla KGB 5. daļas augstskolu nodaļa ar attiecīgi norīkotu čekas kuratoru. LVU bija 1. daļa, kurā strādēja kāds izbijis pensionārs - čekas vai NKVD virsnieks, pats čekas aģents vai čekas pensionārs, kas oficiāli KGB ietilpa rezidenta statusā. Vainīgos studentus un pasniedzējus vadīja un terorizeja ar 1. daļas starpniecību, izsauca arī uz šīs daļas telpām.
kl
k
Skaidrības ieviešana: 1. Uz ārzemēm jaunie zinātnieki parasti pirms kandidāta aizstāvēšanas brauca apgūt pieredzi, viņu vidū daudzi fiziķi, arī, mākot vācu valodu, uz Vīni un Austriju. Bez saistības parakstīšanas ar KGB tik pat kā nevarēja izbraukt, no vairākiem kandidātiem brauca tas, kas saņēma adm.,PSKP,arodb. un LĻKJS rekomendāciju. Rekomendāciju nedeva tam, kam KGB nepiekrita, resp. tam, kas nepiekrita stučīt. Jautājums, ko un cik zinātnieki pēc tam stučīja, būdami garīga darba strādnieki pieņemu, ka daudz nē. Par zinātni ziņojumus zinātnieki rakstīja un parakstīja ar savu paša uzvārdu, tie bija atklāti dokumenti. Parasti no viņiem ar stukača kļičku bija jāraksta par emigrantiem, ārvalstu zinātnieku morālām un cilvēciskām īpašībām un tā jau bija slepena informācija. Viņiem jau likās, ka tas jau nav nekas. Uz tādu ziņojumu pamata jau profesionāļi vervēja par spiegiem. Humanitārieši tādos braucienos nebrauca, tos jau, piemēram, lai studētu reliģiju Oksfordā, kā mācītāju dēlus vai savādāk sagatavoja un nosūtīja speciāli. Pēc spiegu karjeras viņi kļuva par pasniedzējiem augstskolās un vēl šodien pasniedz.
meitene
m
Uz Vīni mēdza braukt labi pazīstamais ekonomikas fakultātes profesors.
meitene
m
Nevar aizmirst daudzus no tiem, kas ar noteiktu mērķi stājās t.s. ideoloģiskajās fakultātēs, kā arī izkaroja savu vietu komunistiskās partijas midzenī; šīm, ja vēlaties, "garīgajām prostitūtēm" šodien esam pateicīgi par neatkarīgās Latvijas izveidi. Domāt, ka neatkarība tika iegūta ar fizikālo pētījumu vai dabas stihiju iejaušanos starpniecību, gan būtu naivi. Arī bez zinātniskā komunisma filozofiem bija plašs ne-ideoloģizētās pētniecības lauks. Fakultātē tika pasniegta arī augstākā matemātika un filozofijas vēsture. Cita starpā, ar to izskaidrojams tik kritizētais filozofijas vēsturnieku īpatsvars fakultātē šodien: neviens no viņiem nevēlējās būt "modernās ideoloģijas" vai "komunisma ētikas" teorētiķis, lai gan nevarēja šos priekšmetus apiet. Savukārt, vēsturnieki varēja izvēlēties pētīt antīkos laikus, kas ideoloģizēšanai nepakļāvās. Runājot par Auziņu - viennozīmīgi, savas nozares speciālists. Taču tas nenozīmē, kā daudzi jau norādījuši, ka viņš vienlaikus var būt arī labs rektors.
Pret baumotājiem
P
Nevajag runāt tādas muļķības! Bet, ja padomā, tad varbūt arī būtu pareizi darīts, ja jaunizceptās augstskolas, kurās pasniedzēju kārtā tika iecelti daudzi skolotāji bez nojēgas par pētniecību, pārveidotu par profesionālajām skolām vai universitāšu filiālēm. Reāli jau visu laiku turp braukā profesori no Rīgas universitātēm lasīt lekcijas. Iegūtu gan kvalitāte, gan tiktu ietaupīta liela nauda uz sazarojušā administratīvā personāla rēķina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas