Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
Prezidents pirmajā dienā uzrunās iedzīvotājus un organizēs sarīkojumu

Jauni akcenti inaugurācijā

Nākamā Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijas diena būs nu jau mazāk kā pēc nedēļas – pirmdien, 8. jūlijā. Šo dienu viņš atzīmēs ar vairākiem tradicionāliem pasākumiem un dažiem vēl nebijušiem akcentiem. "Šī ir īpaša diena katram Valsts prezidentam. Topošais Valsts prezidents Egils Levits vēlas šo dienu izmantot, cik iespējams plaši. Tāpēc radušās idejas, kas nolasāmas no viņa inaugurācijas dienas, atspoguļos veidu, kā topošais prezidents vēlas rīkoties un strādāt," sarunā ar laikrakstu Diena norādīja topošā Valsts prezidenta padomniece komunikācijas jautājumos Aiva Rozenberga.

Top komentāri

pareizs risinājums!
p
Ļoti pareizs risinājums. Levits organizē nevis balli, bet gan pasākumu amatpersonām u.c., kurus viņš par īpašiem nopelniem valsts labā aicina. Inaugurācija nav jaunizcepto deputātu un ministru sievu (galvenokārt) modes skate.
Laimonis Laimiņš
L
Labdien, Latvijas Tauta un tās Prezident! Apsveicu abus, Tauta izdarījusi perfektu izvēli, Prezidents savā apkopē saņēmis Tautu, nu kāda jau tā ir.... skat. komentārus. Viss perfekti, vien liekas, ka vēl varētu, pa ceļam, pirms Čakstes, bez puķēm, bez steigas noliekt savu galvu Brāļu Kapu memoriālā Mātes Latvijas Tēla priekšā. Pieminēt kritušos karavīrus, kuru Prezidents nu viņš kļuvis. Varoņi nemirst. Tautai un Valstij novēlu to pat.
mēģināts nav zaudēts
m
Ir labi saprotams, ka prezidents ievieš tādus pasākumus, kuri nav bijuši, un izraisa kāda lauku sievā, kas pa juku laikiem ietikusi Rīgā pie ruļļiem vai tribīnes, stiprus iebildumus. Par spīti tam visam, kā arī plaši izvērstam troksnim, inaugurācija notiks, un prezidents būs. Tas ka valstu prezidenti, dažādi karaļi, priņči un vēstnieki saņem Valsts augstākos apbalvojumus, tā lūk gan ir diplomātiska protokola prakse, ir vai nav sevišķu nopelnu vēl radies. Prezidents kā ielūguma saimnieks lūdz tos, kurus uzskata par iespējamu ielūgt, un personas izvēle nav vis uzstādīt publiskas prasības, bet gan tikai piedalīties, vai arī nē. Tas arī viss. Principā par to jāizbeidz vārīties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas