Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Jaunieši premjera Kalvīša oratora spējas novērtē ar nulli punktu

Jau pusceļā ir nonācis trīs mēnešus garais Latvijas Jaunatnes padomes (LJP) projekts „TOP un ANTI orators 2007”, kur otro gadu pēc kārtas 10 jaunieši vērtē, cik saprotami jauniešiem runā politiķi Latvijā. Aicinām iepazīties ar pirmo sešu nedēļu rezultātu apkopojumu, medijus informē LJP preses sekretāre Zane Kripe.

Kopā ir novērtēti aptuveni 40 dažādi politiķi gan parlamentā, gan Ministru Kabinetā, gan uzstājoties medijos. Visbiežāk jaunieši ir izvēlējušies vērtēt mūsu Ministru prezidentu, kura novērtējums gan ir ļoti tuvu „0”. Pēc vērtēšanas kritērijiem tas nozīmē „pieņemams/ nekāds orators”. Interesanti, ka pagājušā gada projektā Kalvīša kungu jaunieši atzina par vislabāko oratoru. Kalvīša kungs, kas ir mainījies? Jebkurā gadījumā Ministru prezidenta izteikumu pērles ir interesantas: „Es esmu garants stabilitātei šajā valstī”, „Parlaments vēlas parlamentārā republikā īstenot parlamentāru kontroli pār drošības iestādēm, kas ir tikai normāla parlamentāras republikas parlamenta vēlme”.Ļoti bieži jaunieši līdz šim vērojuši arī Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi, kurš pagaidām saņēmis novērtējumu – 0,83, kas, pēc vērtēšanas skalas jauniešiem nozīmē „Ja būtu iespēja klausīties ko citu, es noteikti to izmantotu.” Kā vienu no priekšsēdētāja kunga pērlēm jaunieši ir atzīmējuši šādu oratora domu: „Es arī nesaprotu kādā nesakarā ir jūsu jautājums!”Pagaidām visnegatīvāko vērtējumu no jauniešiem ir saņēmusi labklājības ministre Dagnija Staķe. Kā komentē novērotājs Oļegs Vasiļenko: „Ja piedomā, tad runu var saprast un uztvert. Politiķe runā smagi elpojot un dažbrīd uzelpojot. Vizuāli politiķe izskatās nepārliecināta.” Jaunieši ir atzinuši, ka grūti ir klausīties arī Slakteri, Strodu, Kariņu.Neapšaubāmi, runā krāšņākais un interesantākais novērošanas objekts ir Saeimas deputāts Juris Dobelis, kuru jaunieši ir vērojuši 8 reizes, un pagaidām viņa novērtējums ir +2,49. Deputāta kontā ir tādas pērles kā : „Krievijā kniebj nost visus, kas nepatīk... (pauze) ...un ārzemniekus sit nost bez savas jēgas!”; „Mēs skolā piekāvām tādus, kas sūdzējās.. ja kāds sūdzējās skolotājai dabūja pa galvu”.

Par vislabāko oratoru ir atzīts Jaunā laika deputāts Dzintars Zaķis (+5), labus novērtējumus saņēmuši arī tādi politiķi kā Anta Rugāte (+4), Dzintars Ābiķis (+4), un Vinets Veldre (+3,45), kurš par spīti augstajam novērtējumam ir palicis jauniešu atmiņā ar spilgtu pērli: „Tikai nesāc man te stāstīt! Tu te čakarējies. Ir vesels streļķis, kas gaida uz transplantācijām!” Pozitīvi jaunieši vērtē arī tādu politiķu kā Godmaņa, Repšes, un Broka uzstāšanās.

Jaunieši atzīst, ka sākotnēji ir bijuši nepatīkami pārsteigti par darba disciplīnu parlamentā, taču ir priecīgi, ka mācās ko jaunu. Kā atzīst viena no novērotājiem Aija Klagiša: „Jo vairāk es uzzinu par politiku, jo vairāk es saprotu, ka es neko nesapratu līdz šim.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas