Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Jaunietim par nacionāli naidīgiem komentāriem nosacīts sods un 1000 latu soda nauda

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien piesprieda divu gadu nosacītu brīvības atņemšanu ar tikpat ilgu pārbaudes laiku Artūram Rimšam (1988), kurš apsūdzēts par nacionāli naidīgu komentāru izteikšanu Latvijas Nacionālās frontes (LNF) priekšsēdētāja Aivara Gardas vietniecēm.

Tāpat viņam būs jāmaksā kompensācija kopumā 1000 latu apmērā par labu laikraksta "DDD" veidotājām Lienei Apinei un Līgai Muzikantei. Katra no viņām saņems pa 500 latiem, vēsta LETA. Kā vēstīts, viņas vēlējās piedzīt morālo kompensāciju 50 000 latu apmērā.

Diena.lv jau ziņoja, ka A.Rimša apsūdzēts pēc Krimināllikuma 78.panta 2.daļas par nacionālā un etniskā naida kurināšanu, izmantojot interneta vidi. Lai arī soda sankcija paredz brīvības atņemšanu līdz 15 gadiem, A.Rimša ar prokuroru vienojies izciest sodu nosacīti – proti, viens gads nosacīti.

Pēc paša A.Rimšas stāstītā, viņš pērnā gada 15.maija naktī Jūrmalā sēdējis pie sava datora un portālā draugiem.lv skatījies fotogrāfijas. Tad viņš arī ielūkojies DDD žurnālistu L.Muzikantes un L.Apines profilos šajā portālā.

Abas žurnālistes savos albumos bija ievietojušas fotogrāfijas no 9.maija pasākuma pie Uzvaras pieminekļa Rīgā, kur viņas redzamas, noliekot ziedus sēru noformējumā, tā protestējot pret Latvijas okupācijas sekām. A.Rimša sašutis, to redzot, jo viņš uzskata, ka žurnālistiem jānodarbojas ar citu problēmu risināšanu, "nevis jābojā svētki veciem cilvēkiem". 

Dienai teica apsūdzētais jaunietis, viņš uzskata, ka interneta vidē jābūt brīvai viedokļa paušanai. Par viedokļa izteikšanu internetā, viņaprāt, arī nevajadzētu krimināli sodīt, kamēr vien tas nav saistīts ar kādas mājas lapas uzlaušanu.

Aģentūra LETA norādīja, ka kāds "Aŗturs Ibrahim Nasser" ar komentāriem esot kūdījis uz fizisku izrēķināšanos ar L.Apini un L.Muzikanti, apvainojis visu latviešu nāciju un aicinājis uz vardarbību pret latviešiem. Kā norādījusi LNF iesniegumā Drošības policijai, šāda kūdīšana internetā vērsta ne vien pret konkrētām personām, bet arī pret latviešu nāciju un nacionālo drošību, kas var novest pie reālas asinsizliešanas Latvijā. Drošības policija kriminālprocesu sāka pērn 21.maijā.

Top komentāri

arturs
a
tagag gribeetos redzeet arii naida kurinaataajus no latvieshu puses. taadu ir ljoti daudz sheit internetaa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas