Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

JKP mudina "spert nākamo soli" un no sarunām izslēgt sev netīkamo ZZS

Jaunā konservatīvā partija (JKP) apsver iespēju rosināt no valdības veidošanas sarunām izslēgt Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), aģentūrai LETA sacīja JKP priekšsēdētājs Jānis Bordāns. Politiķis uzsvēra, ka pārējās četras partijas varētu nodrošināt 53 balsu vairākumu parlamentā. JKP jau iepriekš iestājās par valdības veidošanu bez ZZS.

Komentējot premjera amata kandidāta Alda Gobzema (KPV LV) lēmumu izslēgt no sarunām apvienību Attīstībai/Par!, Bordāns atzina, ka var saprast šādu lēmumu. Viņš gan šo jautājumu ar pašu Gobzemu neesot pārrunājis, līdz ar to nevar detalizēti komentēt.

Taču JKP apsver iespēju spert nākamo soli - rosināt no valdības sarunām izslēgt ZZS, norādīja Bordāns.

Kā ziņots, partijas KPV LV premjera amata kandidāts Gobzems nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību Attīstībai/Par!.

"Ar šo paziņoju, ka no turpmākajām valdības veidošanas sarunām izslēdzu Attīstībai/Par, kurai pielipis valdības gāzēja vīruss. Šim vīrusam jau ir recidīva raksturs un tā, acīmredzot, ir tā jaunā politika, ko partija solīja vēlētājiem," teikts Gobzema paziņojumā.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis devis Gobzemam laiku līdz 10.decembrim, lai panāktu vienošanos par topošo valdību un tās prioritātēm. Sarunās par iespēju izveidot Gobzema valdību piedalījās viņa pārstāvētā KPV LV, AP, JKP, VL-TB/LNNK, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī JV. Visas šīs partijas paudušas, ka neredz iespēju veidot valdību ar Saskaņu.

Pēc Gobzema paziņojuma sagaidāms, ka sarunas par valdības veidošanu turpinās piecas partijas, kurām kopā parlamentā ir 64 balsis, tomēr JKP ir uzsvērusi, ka tai joprojām ir spēkā "sarkanā līnija" par sadarbību ar ZZS. Ja šīs "sarkanās līnijas" dēļ Gobzema valdības veidošanas sarunas pamestu JKP, tad valdības izveidei vairs nepietiek balsu, savukārt, ja no sarunām tiktu izslēgta ZZS, atlikušajām četrām partijām kopā būtu 53 balsis Saeimā.

Top komentāri

normunds
n
Izklausās jaulabi, bet, rēķinot ka aizies arī JV, bez ZZS būs par maz balsis, bet, atst'jot, ZZS būs mazākuma diktāta iespējas
Dina Rusina
D
Arkartas velesanas un nekas cits. Nav verts laiku teret.
Stulbiņš NEBALSOTĀJS
S
Vai nu jārīko ārkārtas velēšanas un jāpanāk ka mazāk kā 30% no balso. Ar 70%+ NEBALSOTĀJIEM ir iespēja argumentēt, ka PPPLv ir kartupelis bez dīgļiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas