Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Jūrmalas dome nolemj saglabāt savu izšķirošo ietekmi SIA Jūrmalas siltums

Jūrmalas pilsētas domes jaunais priekšsēdētājs Juris Visockis savā pirmajā darba dienā sasauca domes ārkārtas sēdi, kurā tika pieņemts lēmums atzīt par  pašvaldības interesēm neatbilstošu stratēģiskā investora kapitāla piesaisti pašvaldības kapitālsabiedrībai „Jūrmalas siltums” un izbeigt privātā kapitāla piesaistes izpētes procesu, kā arī saglabāt pašvaldības izšķirošo ietekmi pašvaldības SIA „Jūrmalas siltums”.

„Līdz ar šo lēmumu ir pielikts punkts ieilgušajam Jūrmalas pilsētas sabiedrības satraukumam par iespējamo SIA „Jūrmalas siltums” privatizāciju un ar to saistītu tarifu kāpumu par siltumenerģiju. Tagad var beigties diskusijas presē un nomierināties iedzīvotāji, bet dome vēl domās un strādās pie tā, lai pašvaldība pati saviem spēkiem varētu uzturēt savus uzņēmumus,” teic J. Visockis.

Pērnā gada aprīlī Jūrmalas pilsētas dome bija pieņēmusi lēmumu par privātā kapitāla piesaistes izvērtēšanu  SIA „Jūrmalas siltums” un pašvaldības kapitālsabiedrībai tika uzdots  izvērtēt stratēģiskā investora kapitāla piesaistes iespējas un sagatavot priekšlikumu par šā kapitāla piesaistes nosacījumiem.

Tas tika darīts, lai gūtu skaidrību par nepieciešamību SIA „Jūrmalas siltums” piesaistīt ilgtermiņa ieguldījumus, kas nodrošinātu kapitālsabiedrības saimniecisko darbību un ilgtspējīgu attīstību atbilstīgi Jūrmalas siltumapgādes koncepcijā un pilsētas centralizētās siltumapgādes attīstības tehniski ekonomiskajā pamatojumā noteiktajiem kapitālsabiedrības mērķiem. 

Lēmumu par stratēģiskā investora kapitāla piesaistes izpētes procesa izbeigšanu un pašvaldības izšķirošās ietekmes saglabāšanu SIA „Jūrmalas siltums” dome pieņēma, izanalizējot SIA „Jūrmalas siltums”  2013. gada 1. februāra vēstulē sniegto izvērtējumu šajā jautājumā, kā arī sagatavotos priekšlikumus par privātā kapitāla piesaistes nosacījumiem saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašumu privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas