Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kalvītis: Nekā personīga atbalsta Kremli, vajājot uzņēmēju Šefleru

TV3 raidījuma Nekā perosnīga rīcība ir nožēlojama un pretēja Latvijas ekonomiskajām interesēm, jo, izrādās, raidījums «atbalsta Krievijas oficiālo varas iestāžu veikto vajāšanu pret uzņēmēju Juriju Šefleru», kurš savu degvīna ražošanu pārcēlis uz Latviju. To pirmdien a/s _Latvijas balzams _vārdā paziņojis padomes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis (TP).

Jau ziņots, ka pirms nedēļas – 5.septembrī – TV3 raidījums ēterā izstaroja sižetu par to, kā Saeimas deputāts Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) pirms vēlēšanām, iespējams, cenšas vēl paspēt izdarīt pakalpojumu ietekmīgam krievu uzņēmējam un multimiljonāram Jurijam Šefleram, kas izsludināts meklēšanā.

Par Šeflera iespējām dzīvot Latvijā Dz.Jaundžeikars sācis rūpēties vienā no pēdējām augusta Nacionālās drošības komisijas sēdēm. Kā deputāts informējis komisijas pārstāvjus, Latvijā uz dzīvi grasoties apmesties Latvijas balzama īpašnieks Šeflers un vajadzētu specdienestos noskaidrot, vai viņš to var darīt. Jaundžeikars rakstījis iesniegumus Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Ģenerālprokuratūrai un policijai. Iesniegumā deputāts aicinājis šīs iestādes izvērtēt, vai nevajag izsniegt uzturēšanās atļauju Šefleram, jo viņš ir Krievijas vajāšanu nomocīts disidents un gatavs atvērt savu sirdi un maku investīcijām Latvijā.

Par šādu TV3 žurnālistu darbību neizpratnē ir ekspremjers A.Kalvītis, kurš uzņēmuma padomes vārdā paziņojumā Nekā personīga sižetu nosauc par «prokremlisko pozīciju» aizstāvību.

«Izrādās, Nekā personīga atbalsta Krievijas oficiālo varas iestāžu veikto vajāšanu pret uzņēmēju Juriju Šefleru par to, ka 1998.gadā viņš ieguva tiesības uz Stolichnaya, Moskovskaya un citiem populāriem degvīna brendiem un šo pasaulē atpazīstamo degvīnu ražošanu pārcēla uz Rīgu,» vēsta A.Kalvītis.

Paziņojumā viņš slavē SPI Grupu kā galveno Latvijas balzama akcionāru, kas par spīti smagajai ekonomiskajai situācijai valstī, turpinājusi investēt līdzekļus Latvijas tautsaimniecībā, «pēdējo trīs gadu laikā valsts budžetā nodokļos iemaksājot vairāk nekā 100 miljonus latu un nodrošinot aptuveni 1000 darba vietu».

A.Kalvītis pie J.Šeflera labajiem darbiem neaizmirst norādīt arī grandiozo būvniecības projektu Z Towers un to, ka J.Šeflers kopā ar Latvijas balzamu pēdējo piecu gadu laikā ir ziedojis vairāk nekā 200 tūkstošus latu Latvijas bērnu - grūtdieņu atbalstam un Latvijas sporta attīstībai.

Tāpēc A.Kalvītis raidījuma žurnālistu rīcību uzskata par nožēlojamu un pretēju Latvijas ekonomiskajām interesēm, jo viņi vēršas pret «uzņēmēju un mecenātu, kā arī Saeimas deputātiem, kuri aizstāv Latvijas uzņēmēju intereses un investīciju piesaisti».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas