Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kampars: Vienotība no Kučinska vēlas kaut nelielu pretimnākšanu (papildināts 8:12)

Turpinoties sarunām par jaunās valdības veidošanu, Vienotība no Valsts prezidenta nominētā premjera amata kandidāta Māra Kučisnka (ZZS) vēlas sagaidīt "kaut nelielu pretimnākšanu" saistībā ar atbildības jomu sadalījumu, pirmdienas rītā Latvijas Radio atzina Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Vienotība cer panākt līdzsvarotu piedāvājumu, kurā kāds no partneriem netiktu pazemots "pēc atlikuma principa". Vienotība, kas jaunajā valdībā zaudēs premjera un finanšu ministra posteņus, cer saglabāt esošo ministru portfeļu skaitu vadībā - sešus.

Kampars gan atturējās runāt par Vienotības rīcību, ja nesagaidīs no Kučinska pieņemamu piedāvājumu. Viņš gan arī uzsvēra, ka Vienotības Saeimas frakcija patlaban ir ļoti monolīta un var rēķināties ar visām 23 deputātu balsīm.

Vienotība jaunajā valdībā vēlētos vadīt Satiksmes ministriju (SM), Ārlietu ministriju (ĀM), Iekšlietu ministriju (IeM), Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), Tieslietu ministriju (TM) un Ekonomikas ministriju (EM). Savukārt Ministru prezidenta amata kandidāts Kučinskis piedāvā Vienotībai uzņemties atbildību par IeM, ĀM, IZM, EM un Labklājības ministriju (LM).

Šo Kučinska piedāvājumu šodien plkst.9.30 pārrunās Vienotības frakcija, bet plkst.11 plānota atkārtotā ZZS un Vienotības tikšanās.

Savukārt Kučinskis Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma gan pauda, ka atbildības jomu sadalījums gan, visticamāk, nemainīsies un pirmdien uz sarunām ar Vienotību viņš dosies ar piecu ministru portfeļu piedāvājumu. Viņš gan arī paredzēja, ka galīgās vienošanās ar Vienotību pirmdien vēl neizdosies panākt.

Tāpat Kučinskis vērtēja, ka, pateicoties valdības veidošanas sarunām, izdevies saliedēt Vienotības frakciju, kas nu sola visas 23 deputātu balsis.

Papildināts ar Kučinska teikto 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas