Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Kampars: uzņēmēji baidās uzticēt amatpersonām virzīt investīciju projektus

Latvijas uzņēmēji baidās uzticēt valsts amatpersonām ārvalstu vizīšu laikā virzīt investīciju projektus un piesaistīt investorus, atzinis ekonomikas ministrs Artis Kampars.Kampars  pastāstīja, ka Latvija ir izveidojusi valsts nozīmes investīciju projektu portfeli, ko piedāvāt ārvalstīs, taču privātpersonu projektu tur ir salīdzinoši maz.

"Pašlaik privātu personu projektu ir maz, jo uzņēmumi baidās dot valsts amatpersonām savus projektus kaut kādu iemeslu dēļ. Visticamākais, tas ir autortiesību bažu dēļ," intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" teica Kampars.Ministrs gan atzina, ka arī valstij ir jādomā, kā piesaistīt privātos projektus. "Arī valstij, visticamākais, ir jādomā par privātās partnerības paketi, kas būtu cienījams piedāvājums investoru valstīm, kuras sēž ar naudas koferiem pagultē. Lai tā būtu Āzija vai arī arābu valstis. Piemēram, ātrgaitas autoceļus mēs neuzbūvēsim pa savu naudu. Jo mums tādas naudas vispār nav. Praktiski visā Eiropā ir maksas ceļi. Ir jau arī citi līdzīgi objekti, piemēram, ostas infrastruktūra. Ķīna, piemēram, varētu investēt ostā, un valsts uz ilgu laiku varētu dot nomas tiesības," klāstīja ekonomikas ministrs.Kampars arī informēja, ka vizītes laikā Ķīnā Latvija investoriem prezentējusi investīciju projektu portfeli. "Jau patlaban mums kāds portfelis ir. Mēs to jau uz Ķīnu vedām un devām augstām amatpersonām. Es nevēlos apgalvot, ka es esmu apmierināts ar šiem projektiem. Tur bija iekšā, piemēram, arī Lucavsalas atpūtas centrs," norādīja ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas