Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kantāne vairs nesauc Dombrovski par lācīti; politikā viņa gāja Repšes dēļ

Jaunā laika deputāte Ausma Kantāne vairs nesauc premjeru Valdi Dombrovski par lācīti, jo, kad to fiksēja televīzijas un aprakstīja prese, viņai kļuva neērti. Šī uzruna iegājusies arī tautā.“Tas bija nekorekti – es ienācu savā telpā un neredzēju, ka man aiz muguras ir kamera. Ja es to būtu redzējusi, nekad tos vārdus nebūtu teikusi.

Tas pūlis drāzās iekšā, kas es sacīju: nu, lācīt, es tevi apsveicu. Man bija neērti un kopš tās reizes es viņam vairs nekad tā neesmu teikusi,” intervijā_ Dienai_ saka aktrise un Saeimas deputāte divos sasaukumos.A.Kantāne Saeimas vēlēšanās vairs nekandidēs. Neviens paldies par to, ko viņa ir izdarījusi Saeimā šo astoņu gadu laikā, nav pateicis. “Nē. Nē. Man tirgū pat saka: Tas jums kā māksliniecei,” uzsver A.Kantāne.Viņa stāsta, ka politikā ienākusi Einara Repšes dēļ. Viņš bijis cilvēks, kas varēja būt vadītājs, bet tagad tāds vairs nav.“Ļoti banāls iemesls. Man ir jāatsaucas uz pirmo prezidentu Jāni Čaksti, kurš pateica - vai nu tirgonis, vai politiķis. Diemžēl Repšes kungs uz to aizķērās. Viņš pats atzina, ka biznesā nav veiksminieks, bet domāja, ka mediji viņu tādā situācijā ir nolikuši. Atklāti Repšem teicu: «Nē, tie nav mediji. Tas esat jūs pats.» Kad viņš to jahtu iegādājās, tas laikam bija pēdējais punkts. Tas jau bija bērnišķīgi. Tas pat vairs nebija biznesmeņa cienīgi. Man ļoti sāpēja sirds, ka viņš to uzticību, ko tauta bija devusi, pazaudēja. Līdz ar to viņš pazaudēja partiju.”A.Kantāne arī vērtē, ka premjera V.Dombrovska vājais punkts ir komunikācija ar sabiedrību. Viņa piemin premjera apsveikumu, kas izteikts televīzijā pirms Jāņiem.“Viņam jautā, ko jūs varat novēlēt Līgo svētkos? Viņš saka: lai ir priecīga līgošana. Gribējās teikt, nu vēl trīs teikumus pieliec klāt: “Mīļā tauta, tie ir mūsu svētki. Ir kaut kas lielāks par maizes gabalu un vienu latu.” Ir lietas, kas nemaksā neko. Pasaki labu vārdu. Esi iecietīgs, noglāsti viņam galvu, pastāvi blakus, uzklausi viņa sāpi un pasaki: nebrauciet projām! Es tiešām svēti ticu, ka pēc diviem gadiem jau būs labāk. Pēc trim, četriem, pieciem gadiem mēs būsim ļoti labā situācijā.”

Pilnu žurnālistes Madaras Fridrihsones un Ināras Egles interviju "Man sāpēja sirds par zaudēto uzticību" lasiet avīzē Diena vai portālā šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas