Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš gatavs sākt sarunas ar partijām

Jaunās Vienotības (JV) premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš gatavs sākt sarunas ar partijām, lai censtos izveidot valdību, viņs pavēstīja pēc JV frakcijas un valdes kopsēdes.

Kariņš jau drīzumā sāks divpusējas sarunas ar visiem labēji centriskajiem politiskajiem spēkiem - visiem Saeimā ievēlētajiem, izņemot Saskaņu

Kā ziņo LETA, no šīm konsultācijām varēšot secināt, vai valdības vadību varētu uzņemties Kariņš. Ir skaidrs tas, ka valdības veidošanas procesā kādas partijas nav varējušas, bet citas - teikušas, ka nav gatavas uzņemties valdības vadīšanu, sacīja Kariņš.

Tāpat viņš teica, ka vairāki politiskie spēki izteikuši atbalstu viņa kandidatūrai, un JV kopumā ir gatava uzņemties jaunās valdības vadību.

Kariņš gan uzsvēra, ka viņš vēl nav Valsts prezidenta nominētais premjera kandidāts, kā arī nav šo jautājumu ar prezidentu pārrunājis. "Mēs kā politiskais spēks reaģējam uz to, ko citas politiskās partijas publiskajā telpā ir teikušas," norādīja Kariņš.

Tuvākajās dienās JV sagatavos savu redzējumu un sāks aicināt partijās uz divpusējām konsultācijām par jaunās valdības topošajiem darbiem. Pēc Kariņa domām, būtu "tikai pareizi un loģiski", ja visi "centra labējie, eiropeiskie spēki" varētu kopā sadarboties. Līdz šīm vienošanos esot kavējušas dažu partiju "sarkanās līnijas" par sadarbību ar citiem politiskajiem spēkiem, uzskata Kariņš.

Vakar tika neoficiāli tiek pausts, ka koalīcijas kodolu sākotnēji varētu veidot partiju apvienība Attīstībai/Par!, Jaunā konservatīvā partija (JKP), Nacionālā apvienība, kā arī JV. Šīm partijām parlamentā ir 50 balsu. Atkarībā no tālākām sarunām un arī JKP "sarkanajām līnijām" pret Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), varētu būt runa arī par ZZS iesaisti un kādām KPV LV balsīm.

Diena.lv jau vēstīja, ka otrdien pēc tam, kad no mēģinājuma veidot valdību Attīstībai/Par! kandidāts Artis Pabriks, kuram pēc līdzšinējās loģikas bija jābūt nākamajam rindā uz prezidenta nomināciju, kā arī visa partija kopumā, kā ticamākais premjera amata kandidāts tika minēts Jaunās Vienotības pārstāvis Krišjānis Kariņš. Šī politiskā spēka Saeimas frakcijas vadītājs Ainars Latkovskis pēc tikšanās ar prezidentu gan izteicās, ka Jaunajai Vienotībai, kas ir Saeimā ar vismazāko deputātu skaitu pārstāvētā partija, vispirms pienāktos dot iespēju savu premjeru virzīt ZZS vai Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-TB/LNNK.

Top komentāri

Grinberga lieta
G
Vai tas ir tas pats Kariņš, kura ietiepības dēļ (atteicās rīkojumā par personas iecelšanu valsts amatā ierakstīt personas kodu) tika uzsākta nevienam nevajadzīgā un valstij (nodokļu maksātājiem) ļoti dārgi izmaksājusī Grinberga lieta? Ja tas pats, tad labāk nevajag!
ārprac
ā
Vemjotības jaunā politika? Vai nepietiek ar "veiksmes" stāstu vairāk kā 10 gadu garumā, kas izmēzis no valsts vairāk par pusmiljonu darbaspējigo iedzīvotāju? Vai tiešam Latvijai jāpaliek tikai par pierobežas grāvi ar pāris kārtības uzturētājiem? Parex afēra, OIK, e-skola, e-medicīna, e-pārvalde, siekalzaķis ar rudo lapsu... Cik vēl maucību mums vēl priekšā?
Ķeņcis
Ķ
JKP un KPV LV vienas pašas nevar izveidot valdību. Svarīgi, lai ZZS un Saskaņa nenonāk valdībā. Šīm abām partijām ir saziedots visvairāk. Tikušas pie siles, zags ne pa jokam, jo kaut kā taču vajadzēs atstrādāt saziedoto.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas