Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Karstais laiks aktivizējis mājokļu apzadzējus

Karstajā laikā aktivizējušies māju apzadzēji, jo cilvēki atstāj vaļā durvis un logus, gan aizejot uz darbu, gan nakts laikā, trešdien intervijā Latvijas Radio teica Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins, kurš piebilda, ka zagļi uzmanīgi vēro un izmanto iespējas maksimāli.

Viņš aicināja iedzīvotājus izvērtēt, vai nav brīva pieeja logiem un durvīm, kā ar izvērtēt, vai atstāt tos vaļā.

Šādas zādzības notiekot katru dienu. Lai gan nevarot teikt, ka to ir simtiem, tendence pēdējās nedēļās esot skaidri saskatāma, turklāt tas attiecas ne tikai uz 1.stāvu iedzīvotājiem. Piemēram, velosipēdus nozog no balkoniem 5. vai pat 8.stāvā. Nav viss tik vienkārši, ka cilvēks domā, ka ir augstu un ir drošībā, klāstīja V.Voins un piebilda, ka zagļi arī strādā un mēģina realizēt savus nodomus.

Viņš atzina, ka logu daļēja atvēršana, atstājot tos "slīpi", arī atvieglo zagļu darbu, taču viņi diezgan veiksmīgi strādājot arī ar pakešlogiem.

V.Voins arī intervijā norādīja, ka pirmajā pusgadā nedaidz vairāk nekā par 10% samazinājies noziegumu skaits, īpaši tas attiecas uz smagiem un sevišķi smagiem noziegumiem, turpretī sīkās zādzības ir viens no rādītājiem, kas pieaudzis. Nevarot teikt, ka katastrofāli, bet, kamēr citi noziegumu veidi ir ar mīnusi zīmi, šis ir nopietni pieaudzis. Liels skaits ir arī latento noziegumu, par kuriem netiek ziņots, piemēram, kad veikalu apsardze pati atrisina situāciju. Tomēr V.Voins norādīja, ka par jebkuriem nodarījumiem ir vērts ziņot policijai, lai tā gūtu kopējo ainu un varētu plānot profilaktiskos pasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas