Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Katrs ceturtais bērns Latvijā dzimst ķeizargrieziena operācijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nnn2-haraldiīņ
n
Tāpēc tagad daudzvairāk cietsirdības,nevērības prewt bērniem No sākta gala daba uzlikusi sievietes sūtībo,....MĪLĒT UN CIESTT....nepaies nemaz ilgs laiks,....sievīetes,kā krokodili olas dēs
Bolero_10
B
Domāju, ka tas atkarīgs, kāda pati biji bērnu gaidīšanas laikā.
viesis
v
man ir divi dēli, pirmais "ķeizars", otru ārsti prasmīgi izvadīja cauri dzemdību ceļiem un piedzemdēju pati. psiholoģiski abi ir ļoti atšķirīgi tieši tā, kā teici - pirmajam rokas pie mazākā sīkuma nolaižas, neuzņēmīgs, bremzē visu laiku. otrs - attapīgs, pašpārliecināts. Un pašai gandarījums, pavisam cits skats uz dzīvi, kad dzemdēts dabiski.
niknais
n
Bilde pie raksta gan izcili neveiksmīga. Pirmajā brīdī izskatās, ka tur ir stipri jau pāraudzis bērns pie milzīgas krūts, un tikai pēc tam izrādās, ka pie vēdera. To Zeltene - jā, es arī brīnos, kāpēc lielākā daļa komentētāju runā tā, it kā ķeizargrieziens būtu vienkārši atsāpināšanas līdzeklis, kaut kas līdzīgs zobārsta lietotajai anestēzijai, un vēl ar tādu attieksmi, it kā civilizētiem cilvēkiem tas būtu obligāti visiem jālieto, bez maz vai kā internets un tualetes papīrs. Ķeizargrieziens ir nopietna operācija ar nopietnu iemeslu un arī nopietnām sekām. Savukārt dzemdības - ja nekādu medicīnisku kontrindikāciju nav, kapēc neizmantot pašas dabas radīto un paredzēto atveri, pa kuru bērnam paredzēts piedzimt (protams, izmantojot pēc izvēles jebkura veida atsāpināšanu, kas mūsdienās ir pieejama), nevis likt griezt vaļā savu ķermeni, ja pēc tā nav nopietnas vajadzības?? (Un salīdzinājumi ar aklajām zarnām u.c. ir stulbi, jo grūtniecība un dzemdības ir dabiska, normāla lieta, atšķirībā no jebkuras problēmas, kas prasa ķirurģisku operāciju.)
Līva
L
Katra situācija ir savādāka līdz ar to nevienam te nav nekādu tiesībi sievietes saukt par gļēvām.
Wombatita
W
Dzemdes plīsumi?
zeltene
z
nezināju, ka ķeizars ir atsāpināšanas veids.
Dzens
D
Gļēvas? Man tā kā nav īsti saprotams, kāpēc dzemdības būtu tā reize, kad jādemonstrē sava varonība, ja reiz ir iespēja bez tā iztikt? Varbūt vajadzētu vispār atteikties no anestēzijas - pirmkārt, lētāk, otrkārt, nebūsim taču visi gļēvi. Kādas tik absurdas lietas cilvēki nesagrābstās!
Ella
E
Ņemiet vērā, ka Latvijā pieaug tā sauktu "veco" dzemdētāju īpatsvars, kurām ir daudz vairāk medicīnisku problēmu nekā jaunajām māmiņām. Pēdējā laikā esmu dzirdējusi par 3 ķeizariem un visi bija pamatoti (1) mammai ap 40, 2) smaga tuvredzība, 3) tūpļa priekšguļa pirmajās dzemdībās) - tā kā viss pēc indikācijām. Starp citu ginekologs jau arī nevar sadzejot to kā nav, lai izrakstītu mātei bezmaksas ķeizaru. Ja ķeizars ir bez indikācijām, tad par to vienmēr ir bijis jāmaksā. Starp citu, tā kā Latvijā ir augsta zīdaiņu mirstība,paši ginekologi jau arī domā kā pēc iespējas vairāk samazināt risku. Esmu dzirdējusi arī tādu gadījumu, kur mammai ar iepriekš minētajām problēmām neuztaisīja ķeizaru (nez gan kādēļ?) un bērniņš dzemdībās mira.
kā teica Čukča
k
tas ir ķīnietis
pipec
p
kur tu to raavi??
SC
S
Katram otrajam bērnam Latvijā tēvs nedzīvo ģimenē, bet klaiņo apkārt bērnus taisot!
0_o
0
Tas ir pie tā paša pētījuma, kur atklāts - ja puikam nedod dzert šņabi pirmajās dzīves dienās, tad procentuāli liels skaits pēc tam dzīvē tā arī nespēj dozēt alkoholu un kļūst par alkoholiķiem, ja? Un ja meiteni ieņemot blakus nav bijis nolikts putras katls, tad vēlāk dzīvē tādas pavārmākslu nespēj apgūt, ja? Un piektdienā dzimušie tā arī visu mūžu notusē ar attieksmi "ko tur pūlēties, tāpat jau piektdiena"? Es smejos, protams - vispārinājums bija izcili diletantisks.
l
"Esot it kā..." Un konkrēti? Kārtējais ezotērisko babiņu itkādīgais pētījums? :D
skunkhead
s
Esot it kā pētijums arī par to, ka procentuāli liels skaits no tiem, kuri dzimuši ar ķeizargrieziena palīdzību pēc tam dzīvē tā arī nespēj cīnīties par savu vietu zem saules, jo no pirmās dienas viss viegli nācis. Protams, bērns pie tā nav vainīgs, pēc tam jūs varēsiet noskatīties, kā jūsu atvase sēdēs pie TV ar izkārtu "riepu" ēdīs čipsus un palūgs pienest čības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas