Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Katrs ceturtais skolēns gatavs doties prom no Latvijas

Gandrīz trešdaļa vecāko klašu skolēnu plāno izvēlēties studijas sociālajās zinātnēs, bet katrs ceturtais gatavs doties prom no Latvijas, ja nevarētu atrast labu darbu, trešdien raksta laikraksts Latvijas Avīze.15% jauniešu vēlētos studēt dabas zinātnes, bet 6% - veselības, izglītības un humanitārās zinātnes, liecina biedrības Iespējamā misija kopā ar _Draugiem.

lv _un _Hauska&Parnte_r veiktās aptaujas dati. Vairāk nekā puse jeb 56% jauniešu atzinuši, ka nevēlas studēt dabaszinības, jo tās esot pārāk sarežģītas, savukārt 36% skolnieku uzskata, ka šīs studijas paredzētas tikai pašiem gudrākajiem.Katrs sestais no aptaujātajiem pēc skolas beigšanas vispār neplāno turpināt mācības.23% aptaujāto atzinuši, ka viņiem vislabāk patīk sporta stundas, 14 % patīk mācīties svešvalodas Latviešu valodas stundas iecienījuši 9% skolēnu. Nemīlētākie priekšmeti ir bioloģija un ķīmija.57% jauniešu atzinuši, ka papildus par stundās runāto viņi interesējas tad, ja apgūstamā tēma ir sasaistīta ar ikdienas dzīvi, bet tikai katram ceturtajam stimuls papildus interesēties par mācību vielu ir iespēja saņemt augstāku atzīmi.74% jauniešu atzinuši, ka izvēloties darba vietu viņiem svarīga ir laba alga, 42% - izaugsmes iespējas. Katrs ceturtais skolēns dotos projām no Latvijas un tikai 29% aptaujāto bezdarba laiku izmantotu sevis pilnveidošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas