Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kehre: Bičkovičs un Gruziņš allaž bija pret pārmaiņām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Viesturs
V
Fakts, ka vispār tika izveidota šāda administrācija, man liekas bija tā laika brīža nepieciešamība, izrietoša no dažādiem procesiem pašā tiesu sistēmā, un kurus Guļāns apzinājās. Un tika uzaicināta Kehre. Un viņas darbu var vērtēt divejādi, no ārpuses noteikti AT ir kļuvusi ,,mūsdienīgāka", saglabājusi savu statusu, palielināta AT kapacitāte atsevišķās jomās - kopumā viss ir tiešām ir labi, no iekšpuses viņas darbība tomēr izskatās savādāk, tā saistīta ar domstarpībām, turklāt arī ar tādiem darbiniekiem, kuri tiešām dara savu darbu pēc labākās sirdzapziņas, citi arī ar lielu dzīves un profesionālo pieredzi. AT pilnvērtīgi veica savas funkcijas un cilvēki strādāja atbilstoši saviem pienākumiem un pat vairāk arī pirms viņas atnākšanas, tai skaitā pieminētā grāmatvede, kura paralēli savam darbam sekmēja, piem., veselības polišu ieviešanu utt. AT nebija dieva aizmirst nostūris. Un sliktākais ir tas, ka strīdus situācijas kļuva personīgas (cik nu solīdā iestādē tas var izpausties), nevis par to kā to vai šito izdarīt labāk vai pareizāk. Un tas nenoliedzami sabojāja gaisotni un arī koleģiālas attiecības pašu darbinieku vidū, kas protams dažkārt ir viņu pašu vaina arī. Man liekas fīča slēpjas apstāklī, ka cilvēkiem, kas ikdienas dara savu konkrēto darbu, nav nepārtraukti iespēju un laika nodarboties vai domāt vadības līmenī, savukārt Kehre uztver, ka tā tam būtu jābūt. Un tas pats otrādi, Kehre nevar domāt un saprast lietas no tā redzespunkta, kas piemīt cilvēkiem, kuri pazīst AT līdz kaulam un dara tos darbus AT, kas ir tās pamatfunkcija. Savukārt Guļāns ir AT priekšsēdētājs no 94. gada laikam. Tiesu sistēma un AT ir mainījusies un attīstījusies kardināli kopš tiem laikiem, taču vienlaikus tomēr nezaudējot kopumā stabilitāti. Un liela daļa nopelnu ir Guļānam. Cik partijas un valdības ir mainījušās, cik visādu pasaules lāpītāju nākuši un gājuši, taču tiesas un AT strādā un dara savu darbu. Vispār man viņa žēl tādā ziņā, ka visi tagad tikai uztraucas par vakanto amata vietu, taču neviens žurnālists vai kolēģis nav publiski pateicies par darbu. Domāju, šādu laiku vadīt AT un izdarīt VISU pareizi un pa VISIEM prātam ir neiespējami, varbūt pat ir gadījušās tādas situācijas, dēļ kurām cilvēkiem var palikt rūgtums, taču savādāk laikam arī nav iespējams. Rezumējot varētu novēlēt visiem bijušajiem, esošajiem kolēģiem/ēm neieslīgt bābu līmeņa aprunāšanā, cik viens slikts, otra laba un otrādi. Dzīve taču patiesībā ir skaista, kamēr paši to ar savām egoistiskajām sajūtām nesabojājam :)
paternitāte un čeka
p
Vislabāk, ja par AT priešsēdētāju ieceltu Bičkoviču, bet par vietniekiem Ogres tiesas un Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnešus. Vietniekam civillietās vajadzētu būt Ogres tiesas tiesnesim, kurš taisīja spriedumu paternitātes lietā, bet Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi, kurš taisīja spriedumu čekas lietā, būtu jāceļ par vietnieku krimināllietās.
Nevajag mums
N
Nu nevajag mums to Bičkoviču! Nevajag mums to čekas ēnu! Nevajag mums to nez kur sameklēto ārlaulības vectētiņa mazdēlu! Nevajag mums pa čomu būšanai ar negodīgiem tiesnešiem sarunāto Ogres un Zemgales priekšpilsētas tiesas spriedumus.
...
.
Žēl, ka tik labs komunikāciju speciālists nevarēja ar savas "netīrās veļas mazgāšanu" nogaidīt vēl dažas nedēļas... Tagad nevar saprast vai tas ir ar Guļāna k-ga akceptu vai nē. Domāju, ka nē, bet vai visi tā domā? Kā privātpersona Kehres k-dze varēja stāstīt, ko vien vēlas, bet kā Guļāna k-ga palīgs sabiedrisko attiecību jautājumos varēja arī paklusēt. Sajūta, ka Kehres k-dze dara visu, lai Guļāna k-gam ar nākamo vadību attiecības tiktu katastrofāli sabojātas un Guļāna k-gs nevarētu palikt AT par tiesnesi kā ir iecerējis.
topošais jurists
t
Arī es esmu strādājusi AT. Redzēju, kā attīstījās tiesa un pārējie ar to saistītie procesi līdz ar Kehres kundzes darbības uzsākšanu AT. Jūs, cilvēki no malas, nevarat iedomāties, cik daudz ir izdarīts, lai sasniegtu to līmeni, kas AT ir pašlaik. Ir sakārtots tiesas darbs un tā var tikai attīstīties perspektīvā. AT ir piemērs citām tiesām, lai kā tas nepatiktu skauģiem. Diemžēl es darbu tiesā pametu tā paša cilvēka dēļ, kurš tiesā daudz izdarījis. Runa šeti var būt tikai par konkrētā cilvēka metodēm mērķu sasniegšanā. Gribas pieminēt - "kaut vai pāri līķiem, bet mērķis jāsasniedz"". Rezultāts ir tiešām ievērojams un uzteicams, taču gribas aicināt Kehres kundzi pārdomāt metodes, kuras izmanto mērķu sasniegšanai. Diezvai vienmēr labākais scenrārijs ir pieņemt lēmumu vienpersoniski, nepieļaujot diskusijas un līdz ar to arī iespējamu kritiku. Vai arī citu darbinieku nopelnus pasniegt kā savējos..
students
s
Skaidrs, ka ne Tu viņu pazīsti, ne Tev rūp tiesas nākotne, ja tā demonstrē savu žulti. Anita Kehre ir viens no godprātīgākajiem un zinošākjiem cilvēkiem Latvijā, kam amati nekad nav bijuši svarīgi. Vārds ārdīties viņai nav piemērojams. Publicitāti viņai sagādāja kolēģi, paši to neapzinādamies. Vēlu viņai veiksmi, jo, lai ko viņa dzīvē darītu, tā ir kvalitatīvi un profesionāli. Eiropā cik zinu, Kehre ir pieprasīta eksperte. Zinu, jo esmu bijis viņas students un vērojis arī darbu. Bet jums to nesaprast, jo galvenais uzdevums - apriet.
Londona
L
Kehres stāsts ir par kurpnieku bez kurpēm. Komunikāciju speciāliste, kura parasti beidz "diskusijas" ar sarkaniem pleķiem uz vaigiem, skaļu bļaušanu un roku vicināšanu. Ambicioza. Guļāns viņai bija viegls mērķis, jo pats samērā kusls un neizdarīgs. Kehrei vajadzēja vietu, kur ārdīties un arī iegrozīt savu dzīvi tā, lai būtu gan laba naudiņa, daudz iepirkumu, pietiekami daudz iepirkumu un arī atvaļinājumi uz kalniem, kad gribās. Šis raksts liecina par to, ka Kehres kundzei vajadzīga publicitāte un gan jau padomā ir atkal nākamais mērķis. Varbūt Eiropā pamēģināt?
tiesas darbinieks
t
Zvirbulēn 2, vienu Tavu kļūdu es varu pierādīt tūlīt - par izbraukuma semināru, kas bija veltīts Bičkoviča tagad slavētās darbības stratēģijas izstrādei, kas nenotika pirtī. Piedalījās no visām struktūrvienībām, arī Gruziņš un Bičkovičš bija aicināti, nekādas tur slepenības. Turpināt? Par projektu pieņemšanas slepenību līdz lēmuma pieņemšanai. Tieši struktūrvienību vadītājiem parasti visa informācija tika nodota sanāksmēs, taču vai, piemēram, Bičkovičš un Gruziņš ar to iepazīstināja savus darbiniekus, tas ir jautājums viņiem, nevis Kehrei. Par pārējo - komentēt nav vērts, jo tāpat visiem skaidrs mērķis un metodes. Lai mums veicas!
zvirbulēns 2
z
Kehre, Kehre, Kehre... Ģeogrāfe un žurnaliste, kura bez attiecīgas pieredzes valsts pārvaldes procesu realizācijā uzsāka šo darbu. Pašā sākumā gāja kā pa kalniem, administrācija nebija vēl likumīgi izveidota, ka visiem jau tika piekabinātas birkas "muļķis", "mazizglītots", "tas neko nesaprot" u.t.t. Tiem jauniešiem, kas šeit strādāja, tas atņēma jebkādu pašiniciatīvu. Atceramies semināru pirtī, ko rīkoja administrācija 2006.gada rudenī, lai apspriestu tālākattīstības plānu. Šis pasākums tika turēts lielā noslēpumā no visa kolektīva. Dalībniekiem tika piekodināts nevienam neko nestāstīt. Šādi pārsvarā visi projekti tika arī veidoti - pēc principa "nevienam nekas līdz lēmuma pieņemšanai nav jāzin". Atklātība uz ārpusi, bet ne tiesas iekšienē. Kāpēc tā? Pavisam vienkārši - Kehre neatzīst kritiku, nepieņem to un neprot komunicēt ar tiesas darbiniekiem. Komunicēt, t.i., argumentēti, bez oponenta aizvainošanas, pamatot nepieciešamās aktivitātes. Kehrei tiesā runāt pretīm nedrīkst. Viss viņas teiktais ir pareizs un vitāli nepieciešams, tas nekas, ka kundze nav sevišķi kompetenta valsts pārvaldes vadības jautājumos. Un vēl - Kehre tiesā bija ļoti labi atalgota, gan tieši, gan ar bonusiem un viņai tika piešķirti divi kārtējie atvaļinājumi gadā. Kehre nav amatpersona un deklarācijas neaizpilda. Bet mērķi Kehre sasniedza. Darbinieki ir vienaldzīgi par Kehres aiziešanu no tiesas.
meliorators
m
Izlasīju, un top skaidrāks, kāda īsti vide valdījusi un valda šajā no ārpuses lepnajā un cēlajā tiesā. Aprobežotiem ļautiņiem profesionāļus grūti paciest, tāpēc Gruziņš metās publiskā cīņā un savu aprobežotību nodemonstrēja spīdoši. Un Bičkovičs turpina viņa pavadā.
Ērglis
Ē
TPOJ biedri ierindā, kā vienmēr :)
d'Andris
d
Hm, jāiet Latvijas Avīzi meklēt. Skaidrā nevar saprast, par ko troksnis. Katra reforma vai sakārtošana rada viedokļu sadursmes un beigās katram sava taisnība. Loģiski, ka aizejot vadītājam spēka pozīcijas var tā mainīties, ka kādam jāiet līdzi. Ja baļķis kaut kur tomēr aiznests, tad kāds nesis (vilcis, grūdis vai caursitis vai citiem uzkrāvis), vai virzienu rādījis (traucējis ar muļķībām), vai ar savu viedokli (bremzējis) sekmējis diskusiju un tādēļ vislabākais rezultāts sasniegts. Vispār jau tas viss vienas labas preses relīzes vērts notikums. Šoreiz raksts, kurā tā uzmanīgi deķītis pastaipīts :) Ko man tas saka par B. - varētu būt cits, man patiktos jaunāku redzēt :) Tās dažas viņa atbildes tomēr demonstrē mazliet novecojušu domāšanas stilu.
Ir labāki
I
Es zinu vismaz 3 kandidātus, kas ir daudz, daudz, daudz labāki: Jonikāns, Briede un Skultāne. Bet gan jau ir vēl. Viņi ir jāmeklē un jāmudina nākt un attīstīt Latvijas tiesu sistēmu.
stagnācijai
s
I.Bičkovičs - tā ir:stagnācija, tā ir padomju krimināltiesu dvesma, tā ir neieinteresētībā taisnīgā, likumam un pierād'ījumu bāzei atbilstīgā nolēmumā. I.Bičkovičs - tā ir mūžīga, nenomazgājama KGB stukača ēna pār Latvijas tiesu sistēmu. I.Bičkovičs - tā ir jautājumu kārtošana ar kolēģu nolēmumiem un risināšana ar aizdurvju metodēm. I.Bičkovičs - tas nav uz nākotni orientēts risinājums. Latvijā noteikti ir daudz labu, uz cilvēku, uz izpratni, uz taisnīgumu, uz likumpamatotību, vienā vārdā sakot, uz nākotni orientētu Augstāk;ās tiesas tiesnešu, kuri ir patiesi cienīgi ieņemt AT priekšsēdētāja posteni.
...
.
Man, starp citu, likās, ka ar Kehri Guļāns kļuva drosmīgāks... tā teikt, Guļāns kļuva par Modānu vai Pamodānu...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas