Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķekavas novada priekšsēdētāja Baire izstājas no JKP, kas rosinās viņas demisiju

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire paziņojusi par izstāšanos no Jaunās konservatīvās partijas, aģentūru LETA informēja Baire.

Baire savu lēmumu skaidro ar situāciju, ka "pēdējā laikā sabiedriskajā telpā izskan dažāda rakstura informācija par Ķekavas novada domes deputātu komunikācijas stilu un rīcību, kura diemžēl atstāj cilvēkos neizpratni un rada iemeslus dažādām politiskām spekulācijām."

"Tādēļ, lai spētu neitrāli, ar skaidru godaprātu, nepārprotamu viedokļu piederību turpināt pildīt Ķekavas novada domes priekšsēdētājas darbu, esmu nolēmusi izstāties no Jaunās konservatīvās partijas," paziņojusi novada domes priekšsēdētāja.

Viņasprāt, šāda rīcība radīs lielāku savstarpēju ieklausīšanos, efektīvāku un no politiskām intrigām brīvu komunikāciju un ļaus apvienot visu deputātu idejas un iniciatīvas darbam Ķekavas novada iedzīvotāju labā.

Viņa norāda, ka priekšsēdētāja amats ir tas, kurš prasa "neitralitāti un skaidru, neietekmējamu skatījumu" un, ka vienīgā piederība šajā amatā var būt iedzīvotājiem.

JKP Ķekavas novada domes deputāti, visticamāk, rosinās no amata atbrīvot pašreizējo pašvaldības vadītāju Viktoriju Bairi.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja JKP valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns, Baires paziņojums par izstāšanos no partijas tika veikts "skaidrā situācijā".

"Ja viņa nebūtu šodien uzrakstījusi iesniegumu, viņa būtu izslēgta. Tas bija minūšu jautājums par to, ka viņu no JKP varētu izslēgt partijas valde. Viņa to saprata un pati uzrakstīja iesniegumu," teica Bordāns, piebilstot, ka no partijas biedriem saņemtas ziņas, ka viņi nav gatavi paciest šādas rīcības no Baires puses un partijā kopumā.

Baire gan skaidro, ka izstāšanās no partijas nekādā veidā neietekmēs koalīcijas partneru sākotnējos uzdevumus un joprojām tiks auditēts domes darba process, analizēta dažādu izmaksu lietderība un nākamā gada pašvaldības budžets tiks veidots maksimāli rodot līdzekļus iedzīvotājiem būtisku izmaksu ietaupījumam.

"Tāpat tiek analizēti iemesli, kā Ķekavas novada dome, savulaik ir zaudējusi ietekmes sviras Baložu komunālajā saimniecībā, kā rezultātā Baložu iedzīvotājiem ir nepamatoti augsti maksājumi par siltumu," norādīja Baire.

JKP par partijas valdes pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar bijušo partijas biedru Volanska un Baires rīcību, kā arī par JKP Ķekavas nodaļas turpmāk darāmo sola sniegt plkst. 13.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Ķekavas novada domes opozīcijas deputāti pieprasa domes priekšsēdētājai Viktorijai Bairei atbrīvot no ieņemamajiem amatiem savu padomnieku, uzņēmuma Energo Fortis vienīgo īpašnieku Andri Volanski.

Politiķi to pamato, atsaucoties uz TV3 raidījumā Nekā personīga izskanējušo informāciju par šī uzņēmuma iespējamo iesaisti šaubīgos mēģinājumos saglabāt zaļās enerģijas ražotāja statusu.

Deputāti arī apgalvo, ka Baire vienpersoniski ir noslēgusi līgumu ar Volanski, ieceļot viņu par priekšsēdētājas padomnieku ar pārbaudes laiku līdz 11. decembrim un nozīmējusi viņu par pašvaldības izpilddirektora aizvietotāju.

pievienotas 6. līdz 8. rindkopas ar JKP viedokli

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas