Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Keris: Dombrovskis un Vilks neder saviem amatiem

Valdības vadītāja Valda Dombrovska un finanšu ministra Andra Vilka izpratne par jēdzienu "strukturālās reformas", ar to saprotot tikai finansējuma samazināšanu, liecina, ka šie vīri neder saviem amatiem, norādīja Latvijas Veselības un sociālo darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris.

"Tas, ka strukturālās reformas – kā beidzot pietiekami skaidri ir izteikušies gan premjers, gan finanšu ministrs -, paredz tikai pasākumus, kas ietver tikai finansējuma samazinājumu, liecina, ka šie kungi neder saviem posteņiem. Viņu kapacitāte nav piemērota tam, lai izprastu, ko nozīmē strukturāla reforma," sacīja Keris.

"Ja šie abi kungi nesaskata vajadzību un iespēju palielināt finansējumu veselības aprūpei, tad šeit arī nekāda pozitīva virzība nav iespējama," viņš piebilda.

Pēc LVSADA vadītāja uzskata, strukturālas reformas nozīmētu lietot labu starptautisku praksi, atņemot finansējumu tur, kur tas bijis nepamatoti liels, piemēram, valsts pārvaldē, un palielinot finansējumu nozarēs, kur tā bijis par maz, piemēram, veselības aprūpē.

"Ja tiek paņemts tikai viens elements – samazināšana -, neņemot vērā to, ka kaut kur ir nepieciešama arī palielināšana, tad jāteic, ka tie, kas bremzē reformu veselības aprūpē, pašlaik ir finanšu ministrs un premjerministrs," uzsvēra Keris.

"Īpatnēji, ka attiecībā uz rūpniecību viņi saprot gan – lai palielinātu ražīgumu, ir vajadzīgas investīcijas. Bet attiecībā uz veselības aprūpi viņi tūlīt to aizmirst," viņš teica un piebilda, ka attīstītajās Eiropas valstīs veselības aprūpē tiek ieguldīts pavisam pragmatisku apsvērumu dēļ. "Viņi ir izrēķinājuši, ka viens eiro, kas ieguldīts veselības aprūpē, vidējā termiņā dod vismaz divu eiro pieaugumu iekšzemes kopproduktā," paskaidroja Keris.

Taču pašreizējā situācija Latvijā liecinot, ka veselības aprūpe kā pieejams un kvalitatīvs sabiedrisks pakalpojums nav vajadzīga un valdība tādu neplāno. "Tā ir absolūti tuvredzīga, valsti graujoša politika," viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas