Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kinoteātrī nošautā vīrieša iespējamais slepkava liecības nesniedz

Jurists Nikolajs Zikovs, kurš sestdienas vakarā kinoteātrī Forum Cinemas filmas Melnais gulbis izskaņā nošāva cilvēku, atteicies sniegt liecības likumsargiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins pirmdien preses konferencē sacīja, ka aizturētais 1983.gadā dzimušais vīrietis izmanto savas likumā paredzētās tiesības un liecības par notikušo pagaidām nesniedz.

N.Zikova aizstāvji apgalvoja, ka viņš sevi aizstāvējis. Savukārt A.Grišins uzsvēra, ka policijai pagaidām nav pamata uzskatīt, ka šāvējam bija nepieciešams no kāda aizstāvēties.

Aizturētajam tiks nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze. Tāpat arī vēl nav skaidrs, vai liktenīgajā dienā uzbrucējs bija kādu apreibinošo vielu ietekmē.

Policija izskata pateicību tiem notikuma aculieciniekiem, kuri aizturēja uzbrucēju, līdz ieradās policija. Viņu rīcība bijusi ļoti pareiza, proti, viņi nerīkojušies pārsteidzīgi, bet sagaidījuši īsto brīdi, kad nogāzuši uzbrucēju zemē un līdz policijas atbraukšanai lieguši izdarīt jebkādas kustības.

Pēc slepkavības liela panika kinoteātra zālē neesot bijusi, sievietes, kas bija atnākušas uz kino ar bērniem, bija devušās uzreiz prom.

A.Grišins sacīja, ka jau daudzi kinoteātra apmeklētāji uz tālruņa numuru 112 zvanījuši un pieteikušies par lieciniekiem. Viņš aicina arī visus pārējos sazināties ar policiju un sniegt liecības par notikušo, lai varētu veikt objektīvu izmeklēšanu.

Nogalinātais vīrietis dzīvību zaudēja savas 14 gadus vecās meitas klātbūtnē, apstiprināja A.Grišins.

Valsts policijas kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis sacīja, ka par slepkavību aizturētajam vīrietim bija tiesības atrasties kinoteātrī ar savu reģistrēto ieroci, taču viņš saskaņā ar likumu to nedrīkstēja izmantot un pielietot.

Kā ziņots, kinoteātra Forum Cinemas interneta mājaslapā publicētajos klientu iekšējās kārtības noteikumos teikts, ka kinoteātrī ir aizliegts ņemt līdzi aukstos ieročus un šaujamieročus.

Jau ziņots, ka nogalinātais Aigars Egle bija bankas "Citadele" augsta līmeņa darbinieks, četru bērnu tēvs. Viņš tika nošauts meitas acu priekšā, kad netālu sēdošajam N.Zikovam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas