Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

KM: par dāvanu kartēm tika lemts pirms aizliegumiem

Kultūras ministrija, atspēkojot Valsts kontrolieres Ingūnas Sudrabas pārmetumus, ka ministrija meklējuši “gramatiskas” atrunas, kāpēc pērnā gada nogalē darbiniekiem tika pirktas dāvanu kartes, izplatījusi paziņojumu. Tajā pausts, ka “dāvanu kartes ministrijas darbiniekiem tika iegādātas nepārkāpjot 31.

10. 2008. izdoto premjera I. Godmaņa rezolūciju, kas paredzēja aizliegumu attiecībā uz piemaksu un prēmiju izmaksu, bet neparedzēja regulējumu attiecībā uz citiem darba devēja piešķirtajiem labumiem, tajā skaitā dāvanu kartēm”. KM par dāvanu karšu piešķiršanu ticis lemts pirms minētās Ministru prezidenta rezolūcijas, kā arī pirms Ministru kabineta 2008. gada 8. novembra sēdes, norādīts paziņojumā. Līdz ar to, esot izdarāms secinājums, ka ir notikusi normatīvajos aktos noteikto regulējumu interpretācija, kas nav dēvējama par pārkāpumu, bet gan norāda uz nepilnībām tobrīd spēkā esošajos normatīvajos aktos, kas noteica regulējumu attiecībā uz valsts pārvaldes iestāžu darbinieku materiālo stimulēšanu.

Intervijā Latvijas radio I.Sudraba, pirmdien minēja, ka Kultūras ministrija attaisnojusies, ka pērnā gada nogalē darbiniekiem piešķirtās dāvanu kartes nav nauda, tādēļ tā nav materiālā stimulēšana, jo tas nav maksāšanas līdzeklis, tā ir karte pret kuru iegūst pakalpojumus un preces, tādēļ tas neatbilst nosacījumam, ka nedrīkstēja maksāt prēmijas un naudas balvas. “Kur vēl tālāku cinismu. Tāpēc paraugprāva ir vajadzīga, ja reiz gribam pielikt punktu un lauzt šo monstru – cinismu, visautļautību, nesodāmību, kas visu laiku ir bijusi iespējama. Pie tam sistēma, kurā viens otru atbalsta – viens izdarīs pārkāpumu, bet otra amatpersona nostāsies pozā, lai šo pārkāpumu noslēptu, attaisnotu, ka pārkāpuma nav bijis,” izteicās kontroliere, kas nosūtījusi informāciju par iespējamu likuma neievērošanu arī prokuratūrai un premjeram.

KM arī uzsver, ka saskaņā ar šobrīd spēkā esošajos normatīvajos aktos noteikto, KM darbiniekiem 2009.gadā nav un arī netiks maksātas  prēmijas vai jebkāda cita veida materiālā stimulācija par darba rezultātiem. KM centrālā aparāta atalgojuma fonds samazināts par 27 % salīdzinājumā ar 2008. gadu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

“Kur vēl tālāku cinismu. Tāpēc paraugprāva ir vajadzīga, ja reiz gribam pielikt punktu un lauzt šo monstru – cinismu, visautļautību, nesodāmību, kas visu laiku ir bijusi iespējama. Pie tam sistēma, kurā viens otru atbalsta – viens izdarīs pārkāpumu, bet otra amatpersona nostāsies pozā, lai šo pārkāpumu noslēptu, attaisnotu, ka pārkāpuma nav bijis.”

Ingūna Sudraba Latvijas radio


LASI VĒL

KM pilns paziņojuma teksts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas