Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

KNAB likvidē astoņas nodaļas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis nule apstiprinājis jauno biroja reglamentu, kas paredz izveidot desmit nodaļas pašreizējo 18 vietā.

KNAB runasvīrs Andris Vitenburgs, lūgts komentēt premjera akceptu saņēmušo reglamentu, aģentūrai BNS pastāstīja, ka plānots optimizēt iestādes struktūru, iestādes darbības nodrošināšanai un likumos noteikto funkciju izpildei veidojot 10 nodaļas pašreizējo 18 vietā.

Līdz šim priekšniekam tieši pakļauto 11 nodaļu pārziņā esošās funkcijas turpmāk nodrošinās četras. Visbūtiskāk struktūras optimizācija attiecas uz biroja administratīvo funkciju izpildi.

Patlaban tiek lemts par esošo amata vietu sakārtošanu atbilstoši jaunajai biroja struktūrai, taču nav plānots, ka kāds darbinieks tiktu atlaists.

KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis norādījis, ka biroja struktūras optimizēšanā ir ņemta vērā arī starptautiskā pieredze. Nodrošinot iestādes resursu efektīvu izmantošanu, tiks pilnveidots analītiskais darbs, lai pilnīgāk identificētu korupcijas attīstības tendences un plānotu biroja darbības virzienus.

Lielāka uzmanība tiks pievērsta visas biroja rīcībā esošās informācijas analīzei un korupcijas risku novērtējumam. Šī informācija tiks izmantota KNAB darbā, nosakot biroja aktuālos darbības virzienus korupcijas apkarošanā un sagatavojot rekomendācijas korupcijas riska novēršanai attiecīgajās jomās.

Vitenburgs gan pagaidām atteicās atklāt, kuras nodaļas vairs nebūs, jo, kamēr birojs vēl reāli turpina strādāt esošajā struktūras shēmā un vēl notiek sakārtošana pēc jaunās, sīkāka informācija pagaidām nebūtu izpaužama.

Tiklīdz pārkārtošanās būs pabeigta, tad arī būs shēma ar jaunajiem nosaukumiem un pat ievietota mājaslapā pašreizējās vietā, sola Vitenburgs.

Jau ziņots, ka KNAB iecerējis arī palielināt korupcijas apkarotāju skaitu, kas varētu vairāk pievērsties nelikumību novēršanai un atklāšanai valsts reģionos. Šo cilvēku darba vietas gan nebūtu reģionālajās nodaļās, jo to izveidošanai nav naudas, bet viņi darbotos no KNAB mītnes Rīgā.

KNAB priekšnieks gan nesen intervijā aģentūrai BNS atzina, ka pēdējā laikā parādās tendence darbiniekiem zemā atalgojuma dēļ iesniegt atlūgumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Vilnītis premjeram iesniedzis jaunu KNAB reglamentu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas