Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

KNAB pašlaik izmeklē vērienīgu korupciju veselības nozares iestādēs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atklājis, ka izmeklē vairākus kriminālprocesus par vērienīgu korupciju veselības nozares iestādēs.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā trešdien Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniece Juta Strīķe, deputātus iepazīstinot ar šogad pirmajā pusgadā biroja paveikto korupcijas apkarošanā, atklāja līdz šim vēl atklātībā nenākušus faktus par vērienīgu korupciju medicīnas iestādēs.

"Gribētos minēt, ka pašlaik biroja lietvedībā atrodas vairākas krimināllietas par korupciju gan medicīnas iestāžu iepirkumos, gan citos darījumos. Tiek izmeklēti ļoti daudzi gadījumi, kad gan slimnīcu un veselības iestāžu vadītāji, gan iepirkumu komisijas locekļi par ieinteresētu firmu līdzekļiem ir devušies ārvalstu ceļojumos, piemēram, uz Ķīnu, Brazīliju, Indonēziju, Turciju, Ēģipti, Maroku un citām valstīm," deputātiem stāstīja Strīķe.

Strīķe piebilda, ka "attiecīgi tie pakalpojumi vai iepirkumi, kas tika nodrošināti šīm medicīnas iestādēm, ir sadārdzināti nepamatoti un protams, ka arī budžeta līdzekļi tika koruptīvā ceļā izmantoti personiskām vajadzībām, nevis iedzīvotāju interesēs".

Pēc komisijas sēdes Strīķe aģentūrai BNS, aizbildinoties ar izmeklēšanas interesēm, plašāku informāciju par šīm krimināllietām neatklāja.

"Tās ir ļoti apjomīgas lietas, un tur ir ļoti daudz epizožu, tāpēc, lai nonāktu līdz kādai finiša taisnei, pašlaik izmeklēšana vēl notiek," sacīja Strīķe.

Viņa arī bez izmeklētāja ziņas neatklāja, cik aizdomās turēto ir šajās lietās un cik no tiem ir slimnīcu vadītāji un iepirkumu komisiju locekļi. "Viņi ir dažādās vietās un dažādās situācijās, bet, kurā statusā viņi atrodas, bez izmeklētāja atļaujas es neteikšu. Dažādām personām ir dažādi statusi."

"Tur (krimināllietās) tiešām ir ļoti daudz to gadījumu un daudz iestāžu", atzina Strīķe.

Noziegumos izmantotās shēmas ir dažādas, bet pamatshēma ir tāda, ka ieinteresētās firmas attiecīgi apmaksāja ceļojumus un atpūtas braucienus, arī amatpersonām, un tā dēļ guva pozitīvu rezultātu tajos darījumos, kuros viņi piedalījās ar ārstniecības iestādi.

Uz jautājumu, vai lietā ir iesaistītas galvaspilsētas slimnīcas, Strīķe atbildēja diplomātiski - "daudzas un dažādas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas