Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

KNAB vērtēs, vai uzsākt kriminālprocesu par šaubīgajām "Pamats" un RSU attiecībām

Vai ir pamats uzsākt kriminālprocesu par Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) slēgtajiem līgumiem ar būvniekiem Rīgas firmu Pamats, kurš arī iesaistīts Bērnu slimnīcas korupcijas skandālā, tagad izvērtēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), Dienu informēja Ģenerālprokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks.

Ģenerālprokuratūrā pirms pāris nedēļām vērsās Valsts kontrole (VK) ar lūgumu izvērtēt, vai RSU amatpersonas nav jāsauc pie atbildības, jo, veicot revīziju, VK bija radušās aizdomas, ka starp RSU pārstāvjiem un būvfirmu Pamats varēja pastāvēt iepriekšēja vienošanās. Ģenerālprokuratūra savukārt šīs lietas materiālus nodevusi KNAB.

Diena noskaidroja KNAB, pagaidām vēl nav zināms, cik ilgu laiku varētu prasīt šo materiālu izvērtēšana. Katrai lietai ir individuāls vērtēšanas ilgums, teica KNAB pārstāvis Andris Vitenbrugs.

Diena jau rakstīja - RSU bija noslēgusi iepirkuma līgumu ar būvfirmu Pamats par Sporta kluba telpu rekonstrukciju, kaut arī tās piedāvājums - 124 000 latu - bija divreiz dārgāks nekā pretendentam ar zemāko cenu. To izslēdza, jo uzņēmums nebija pievienojis sarakstu ar atsauksmēm. Valsts kontroliere Inguna Sudraba norādīja - ja ir bijusi iespēja divreiz lētāk pirkt pakalpojumu, bija iespēja pārtraukt iepirkuma procedūru un izsludināt atkārtotu konkursu. Turklāt vēl RSU celtniecības darbu veikšanai bija pieņēmusi darbā 12 Pamata administrācijas darbiniekus, to vidū tehnisko direktoru, sekretāri, kvalitātes vadītāju un būvdarbu vadītāju. Tas radīja aizdomas par iepriekšējas vienošanās risku.

Pašu RSU revīzijā atklātais nepatīkami pārsteidzis, Dienai norādīja RSU Komunikāciju departamenta direktore Vineta Savicka. RSU sākusi dienesta izmeklēšanu, no amata atstādināti divi darbinieki, kuri veica šo iepirkumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas