Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Knoks: Valsts kanceleja nedara neko, lai notiktu valsts pārvaldes reforma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sīmanis
S
Kas ir VAS?
Sīmanis
S
Vai "eksperta" kungs savulaik kaut kādu iemeslu dēļ netika atstādināts no amata? Kā tur bija?
Mikus
M
A pec kadiem kriterijiem nosaka, ka tas ir eksperts ? Katru dienu tik daudz ekspertu uzvardus izlasu, ka ash raibs gar acim. Eksperts eksperta gala un uz gala
rrr
r
Zinu gadījumu, ka darbinieks, kurš iesniedza šādus priekšlikumus tai pašai VK, bija spiests aiziet no darba (ne jau reformu dēļ) :)
Pieredze Zviedrijā
P
Tas ir tikai tādēļ, ka nav motivācijas griezt, jo neviens nekad negriezīs zaru uz kā pats sēž. Ir jāveicina iniciatīva reformām. Kā labs piemērs ir Zviedrijā, ka jebkurš darbinieks var nākt klajā ar iniciatīvu un piedāvāt efektivizēt kādu procesu, tādējādi ietaupot budžeta līdzekļus, par to darbinieks tiek dāsni atdāvināts. Zinu personīgu gadījumu, kur darbinieks deva ideju, ka varētu ietaupīt un efektivizēt iestādes darbu ar ietaupījumu aptuveni 3,5 milj. (apt. 250 t. Ls) zviedru kronu gadā, un saņēma par šo iniciatīvu 70 000 kronu (4000 Ls) prēmiju. Mūsu valstī viss notiek ačgārni, vajag griež un griežam, neviens nekad negriezīs, jo nav motivācijas. Un neviens nezinu vai pats netiks skarts. Man kā nodokļu maksātājam nebūtu žēl par šādu iniciatīvas izveidošanu un, ja ir valsts ierēdnim ir ideja, kā savu darbu padarīt lētāku, efektīvāku, kvalitatīvāku, ietaupot līdzekļus, tad nav problēmu, lai saņem to prēmiju, jo ilgtermiņā mēs būtu tikai ieguvēji. Tā ir jābūt sistēmai. Līdzīgi ir arī Japānā.
Vienotības Klibā zos(e)
V
Laikam jau uz VK direktora amatu sataisījies, kā nekā politiskā aizmugure ir vēl palikusi, līdz ar to uzsācis neleilu PR kampaņu. _________________________ Pareizi! Tas tak JL riženes un jaunpupa drauģelis... Atkal amatos lien glumiķis... Vienotības Klibais zos(is)....
redz kā
r
vajag ieviest tādu sistēmu valsts pārvaldē, ka katrs darbinieks, kurš iesniegs reālus priekšlikumus, kur un kā samazināt izdevumus valsts pārvaldē un tie tiks realizēti, saņems piemēram no ieekonomētās summas apjoma 10-15 % prēmiju. tādā veidā izdevumu samazināšanā katrā iestādē būs ieinteresēti visi darbinieki sākot no apkopējas kas ierosinās kā ieekonomēt ziepes, grīdas lupatas utt līdz pat iestādes vadībai kas ierosinās viņiem redzamās lietas. Ieguvums būs visiem. Valstij tas būs ilgtermiņā 90% apmērā, darbiniekiem tas būs īstermiņā 10% apmērā. Tautai tas būs ilgtermiņā visu 100% apmērā. vajag tik uzticēt to visu kontrolēt istitūcijai kam ir tautas uzticība kā Valsts kontrolei un lieta darīta.
varbūt nespēj
v
to bandu taču nolasīja 20 gadus redzētie muļķi vepri pēc sava ģīmja un līdzības.
he
h
Laikam jau uz VK direktora amatu sataisījies, kā nekā politiskā aizmugure ir vēl palikusi, līdz ar to uzsācis neleilu PR kampaņu.
uzņēmējs
u
Kad un kurš iztrenkās to korumpanta privātbodi piemnekļu inspekciju? Sarmīte ir ļurba un es vēl par viņu nobalsoju.
Knociene
K
Man arī tā šķiet, ka tā valsts kanceleja reformēs Knoku pirmo par izrunāšanos. Bet valsts un valsts uzņēmumi dzīvo, cepuri kuldami. Reāls piemērs: uzlūdz vienu lektori Irmu nolasīt VAS lekciju par lietišķo etiķeti, un par sešu stundu darbu VAS gatava pārskaitīt vairāk nekā 700 Ls! Gluži vai veselu augstskolas kursu tajās sešās stundās nolasījusi. Un tas notika pagājušomēnes!
......
.
Knoks tagad ir zaļzemnieks :D 1. un vispār, kopš kura laika kaut kāds ministrijas juriskonsultiņš izsaka savu viedokli par reformām valsts pārvaldē.. Knokam savā darbavietā darba nav? ielīdis kārtējā amatā, sēž un gudri komentē.. tādus, ka 10 gadus rotējuši no vienas iestādes uz otru, būtu JĀREFORMĒ pirmos. 2. Knok, ej un pierādi sava spējas privātajā biznesa :D tur ļoti novērtēs tavu pieredzi...
Vispirms
V
Vispirms jāreformē pati Valsts kanceleja, kur jo projām ir treknie gadi. Bet mehāniska valsts pārvaldes griešana gan nekādu pozitīvu rezultātu nedod, jo ir tomēr lietas, kas jāveic valstij.
Oskars
O
Piekrītu ! Tādēļ jālikvidē PARTIJAS un IZSAIMNIEKOTĀJI .
Lelle
L
Nu kā viņi savus radus un draugus lai reformē?! Rads rada un draugs drauga galā, pa vidu vēl vajadzīgie cilvēki...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas