Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Koalīcija atbalsta ierosinājumu par reklāmu latviešu valodā visos medijos

Valdošās koalīcijas partijas atbalsta ierosinājumu grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, paredzot reklāmu latviešu valodā visos medijos, arī tajos, kas raida citās valodās, šodien pēc valdības partneru sanāksmes žurnālistiem sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķis Edgars Tavars.

Viņš skaidroja, ka šādu ierosinājumu izteicis deputāts Armands Krauze (ZZS) un tas nozīmētu, ka latviešu valodas lietojums varētu pieaugt līdz pat 20% krieviski raidošajos plašsaziņas līdzekļos.

Par priekšlikumiem šim likumam diskutēs arī Kultūras ministrijas izveidotā darba grupa, piebilda politiķis.

Savukārt par risinājumiem otrreizējai caurlūkošanai atgrieztajiem likuma grozījumiem vēl diskutēs atbildīgā Saeimas komisija, pauda Tavars.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis lēmis neizsludināt grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, no kuriem izriet, ka pāriešana uz valsts valodas izmantošanu radiostacijās tiks veikta mazākā mērā, nekā sākotnēji noteikts.

Kā paziņojumā medijiem informē Valsts prezidenta preses dienests, secinot, ka likums "Grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā" pieņemts, neievērojot labas likumdošanas principu un lemjot par sasteigtu risinājumu Latvijas valstiskumam un sabiedrībai būtiskā jautājumā, Valsts prezidents Vējonis nodevis likumu Saeimai otrreizējai caurlūkošanai.

Saeima 29.oktobrī pieņēma grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, no kuriem izriet, ka pāriešana uz valsts valodas izmantošanu radiostacijās tiks veikta mazākā mērā, nekā sākotnēji noteikts.

Līdz šim bija noteikts - ja radiostacijas apraides atļaujā ir noteikts, ka tās daļa valsts valodā nedrīkst būt mazāka par 50%, tad ar 2016.gada 1.janvāri radiostacijas pārraidēm jābūt valsts valodā. Taču šodien pieņemtie grozījumi nosaka, ka šī norma attieksies uz radiostacijām, kurām valsts valodas daļa pašlaik nedrīkst būt mazāka par 51%.

Laikraksts Latvijas Avīze vēstīja, ka it kā nelielo izmaiņu galvenais ieguvējs ir SIA Krievu hitu radio, kura līdzīpašnieks ir Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ziedotājs Ričards Zakss. Viņam izdevīgo priekšlikumu iesniedzis deputāts Krauze, kurš piedāvāja noteikt, ka obligātā pāreja attiektos tikai uz tiem kanāliem, kur valsts valodas proporcija ir lielāka par 51%, līdz ar to Krievu hitu radio valodas formāts nebūtu jāmaina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas