Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Koalīcija konceptuāli vienojusies neindeksēt un arī nesamazināt pensijas

Koalīcija otrdien konceptuāli vienojusies šogad neindeksēt, kā arī nesamazināt pensijas, pēc koalīcijas pārstāvju tikšanās paziņoja gan premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis (JL), gan Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis.

V.Dombrovskis norādīja, ka pensiju samazināšana kā pasākums budžeta izdevumu samazināšanai netiek plānota. «Attiecībā uz pensijām Ivara Godmaņa valdības parakstītā vienošanās ar Starptautisko Valūtas fondu paredz pensiju iesaldēšanu,» sacīja premjera amata kandidāts.

Vaicāts, ja valdībai vajadzēs samazināt budžeta izdevumus par 700 miljoniem latu, vai pensijas tiks aiztiktas, TP līderis atbildēja: «Tas ir jautājums finanšu ministram. Tāds jautājums kā pensiju aiztikšana pašlaik netiek apspriests. Labi saprotam, ka 360 ir vajadzīgais cipars, lai mēs turpinātu sarunas un varētu runāt par pasākumiem ekonomikas atveseļošanai. Ja situācija paliktu sliktāka.. tas jau ir reāls drauds. Mums ir jāapzinās, ka mēs ejam uz to, atkāpties nav kur.»

Koalīcija galīgo lēmumu par budžeta grozījumiem grasās pieņemt trešdien.

Lai gan jau vienošanās ar SVF paredzēja, ka šogad pensijas nedrīkst palielināt, deputāti un arī topošais labklājības ministrs vēl diskutēja par iespējām, kā tomēr spēt indeksēt pensijas, kas mazākas par 150 latiem.

Regulāra pensiju indeksācija tiek nodrošināta kopš 1996.gada, lai kompensētu inflācijas ietekmi uz pensijas apmēru.

Pērn Saeimā pieņemtie grozījumi paredz, ka valsts pensijas, kuru lielums 2008.gadā nepārsniedza 150 latu, pārskatāmas 1.aprīlī, ņemot vērā faktisko patēriņa cenu indeksu, un 1.oktobrī, ņemot vērā faktisko patēriņa cenu indeksu un pusi no apdrošināšanas iemaksu algas reālā pieauguma procentiem.

Pensijas, kas lielākas par 150 latiem, pārskata 1.oktobrī, ņemot vērā faktisko patēriņa cenu indeksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas