Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Koalīcija varētu izjukt, ja ZZS no atlaišanas mēģinās pasargāt Vilnīti

Andra Bērziņa (ZZS) ievēlēšana prezidenta amatā ir pietuvinājusi Vienotības pacietības mēru maksimumam, un, lemjot par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstību amatam ZZS mēģinās N.Vilnīti nosargāt, koalīcijā var notikt izmaiņas, sestdien vēsta Latvijas Avīze.

"Kādas vairs "dzeltenās kartītes"! Te ne tikai "sarkanā" jāpiešķir, bet vēl pa purnu jādod! Tad jau labāk strādāt opozīcijā nekā ar šādiem partneriem," tik nikni un emocionāli kāds Vienotības deputāts komentēja ZZS uzvedību balsojumā par prezidentu. Līdzīgus viedokļus pauda arī citi pārstāvji.

Lai arī pēc balsojuma par jauno prezidentu Vienotība uzsvēra, ka nevar atļauties pamest valdību, bet atzina, ka ar oligarhu palīdzību ievēlēts nepopulārs prezidents, bet valsts vēl nav pilnībā izvesta no krīzes.

Latvijas Avīze, atsaucoties uz vairākiem augsti stāvošiem Vienotības pārstāvjiem, norādīja, ka A. Bērziņš ir pēdējais oligarhu krupis, ko Vienotība spēj norīt. Vienotības pacietība varētu būt izsmelta, kad Saeimā nonāks ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītās komisijas vērtējums par pārkāpumiem KNAB priekšnieka N.Vilnīša darbībā. Ja komisija būs konstatējusi nopietnus pārkāpumus N.Vilnīša darbā, bet ZZS vēl mēģinās KNAB priekšnieku pasargāt, tad koalīcija izšķīdīšot, sestdien minēts laikrakstā.

ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis jau paziņojis, ka tagad atbalstītu Aināra Šlesera (PLL) kratīšanu. Tāpat viņš sola atbalstu Satversmes grozījumiem, kas ļautu tiesībsargājošām iestādēm veikt kratīšanas deputātu dzīvesvietās bez saskaņošanas ar Saeimu. ZZS arī sagatavojuši savu priekšlikumu, ka deputāta imunitāte nemaz neattiektos uz administratīviem pārkāpumiem.

"Kas attiecas uz Vilnīša atbilstību amatam – ja komisija būs lēmusi, ka viņš jānoņem, un arī valdība to apstiprinājusi, tad neredzu iemeslu, kādēļ mums Saeimā šo lēmumu vajadzētu apšaubīt," teica A.Brigmanis.
A.Brigmanis arī ieteica kolēģiem no Vienotības beigt dramatizēt situāciju. "Paši viņi tos krupjus rada un paši rij. Būtu labāk atslābinājušies un izrunājuši visus pārpratumus," sprieda ZZS frakcijas vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas