Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Koķe ar CDP atzinumu par ierēdņu komandējumu uz Halifaksu nav iepazīstināta

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) nevar komentēt Valsts civildienesta pārvaldes (VCP) atzinumu par ministrijas ierēdņu komandējuma uz Halifaksu hokeja čempionāta laikā šā gada maijā. Intervijā _Dienai _ministre informēja, ka atzinums ministrijai nav nosūtīts.

Jau vēstīts, ka maija sākumā uz Kanādu bija devusies Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Eiropas lietu departamenta vadītāja Gunta Arāja un valsts sekretāra Mareka Gruškevica (TP) padomnieks Oskars Balodis, kurš savulaik tādā pašā amatā deva padomus toreizējam premjeram Aigaram Kalvītim (TP). IZM pārstāvji noliedza, ka devušies komandējumā, lai skatītos hokeju, bet gan lai veicinātu Latvijas un Kanādas sadarbību izglītības jomā, tomēr apstiprināja, ka apmeklējuši arī spēles. Pret M. Gruškevicu VCP ierosināja disciplinārlietu, kad dienesta pārbaudē atzina, ka komandējuma patiesais mērķis bijis hokeja apmeklējums. Tomēr augustā paraksītais disciplinārlietas atzinums M. Gruškevicam ir pozitīvs, vien norādot, ka ir pieļautas formālas neprecizitātes.

"Es neesmu to [atzinumu] redzējusi un, godīgi sakot, mani tas neinteresē," norādīja T. Koķe. Viņa uzsver, ka ir nākusi uz ministriju vadīt jomu, nevis audzināt ierēdņus. "Es esmu izteikusi savu attieksmi pret to – ļoti kategorisku un noliedzošu. Un es absolūti neesmu laimīga ar to, ka ministrijai valsts sekretārs publicitāti rada ar šādiem izgājieniem," pauda ministre.

Tāpat viņa pauda izbrīnu, ka neviens no VCP ar viņu par šo jautājumu, veicot disciplinārlietas izmeklēšanu, nav runājis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Reklāma


Plašu interviju ar izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi lasiet pirmdien laikrakstā Diena!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas