Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Koķe "cilvēcīgi saprot pedagogus", bet streiks nav pieņemams

Izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (ZZS) nav pieņemama pedagogu arodbiedrības izvēlētā protesta forma — streiks. Ministre, lai arī cilvēcīgi saprotot pedagogus, tomēr uzskata, ka jautājumi ir jārisina pie sarunu galda, nevis «uz ielām vai kādā citā neatbilstošā veidā», turklāt streiks nevairos naudu, saka ministres preses pārstāve Agnese Korbe.

Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA), kuras padome šonedēļ pieņēma lēmumu par gatavošanos streikam, rīcība T.Koķei neesot izprotama, jo maijā, kad notika sarunas starp Izglītības un zinātnes ministriju un LIZDA, pedagogi esot iestājušies pret slodžu paaugstināšanu un pat esot izskanējis priekšlikums pedagogam par vienu slodzi maksāt 180 latus, taču ministre tam nepiekrita, tāpēc tika pieņemts lēmums, izmainot skolēnu un skolotāju skaita attiecību, nodrošināt vismaz 250 latu samaksu par likmi.

Uz jautājumu, vai pašreizējās LIZDA prasības — palielināt finansējumu uz vienu skolēnu, studentu, kā arī palielināt zinātnes bāzes finansējumu — ir izpildāmas nākamā gada budžeta ietvaros, A.Korbe vairās atbildēt konkrēti. Viņa stāsta, ka, turpinot uzsākto darbu pie skolu tīkla sakārtošanas, izglītības sistēmas ietvaros esot iespējams rast papildus līdzekļus, tomēr vaicāta, vai tas ļautu izpildīt LIZDA prasības jau 2010.gada budžeta ietvaros, saka: «Nezinu.» T.Koķe turpināšot cīnīties, lai izglītības jomu neskar vēl lielāks finansējuma samazinājums.

Par streika datumu LIZDA plāno izlemt 21.oktobrī. Pagaidām dalīborganizācijām nav vienprātības, vai jārīko brīdinājuma streiks vai arī vairāku dienu garš streiks, taču ir skaidrs, ka visas iestādes nestreikos, jo, piemēram, lielākā daļa pirmskolas iestāžu ir pašvaldības iestādes.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas