Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Koķe: ideja pāriet uz mācībām latviešu valodā - priekšvēlēšanu uzstādījums; IZM dienaskārtībā nav

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
100%
1
latvijas pilsonis aizbrauc uz citu valsti dzīvot un mācīties, vinu tak nemāca latviski, ja noteiktā laikā nespēj tikt līdz tad tevi pārceļ klasi zemāk jeb maini skolu, ja vēlies ko sasniegt tad mācies valodu un sliktākajā gadījumā atpakaļ uz latviju.....
100%
1
ko tie krievi var darī, anglijā piemēram kad gribi strādāt jāzin angļu valoda, to viņi apgūst ātri bet latvijā viņu vairākums un tad liek mīksto, un mums latvijā strādāt pieņems kaut kā tu runā, nekāda valodas celšana, pilsonības arī iedotas tiem kas pat latviski runāt nemāk ,ko man vajag un tt, anglijā un latvijā un tt. daudz ;latvijas pilsoņu; kas parāda kas ir latvija :D Tu laikam no krievijas!
estēte
e
Kas tā par mācību kvalitāti, kad klasē puse ir krievi? Videnē - jā, līdz tam laikam viņiem ir jāsaprot, ko runā.
lūriķis
l
Nesapratu,ko pats ar šo komentu dari?
Dr.xy
D
T.Kokes jau sen vajadzeja izmest no Izglitibas Ministrijas.Noziegums pret latviesu tautu ir nemacit skolas Latvijas vesturi.Berni ir musu tautas un Valsts nakotne,un kada bus si nakotne, ja pasreizejiem skoleniem nebus zinama savas tautas vesture.Neviena tauta nevar izdzivot nezinot un necienot savu vesturi.Un nav ko kritizet TB/LNNK ,galvenais ir tas ka sads jautajums par valodas macisanu skolas ir vispar izskanejis.
Dr.xy
D
Cien.komentatori nevajag sagadat baudu-apmierinajumu atbildot uz impontenta degenerata, kurs sevi deve par CILVEKU,smerejumiem.Ir kluvusi zinama vina slimibas diagnoze.Vins loti daudz laika pavada pie kompjutera,iemesls tam ir,ka "cilveks" ir impontents,un vienigo baudu-apmierinajumu vins iegust redzot,ka kads reage uz vina absurdajiem smerejumiem. Vienigais variants ka izdzivot vinam ir steidzigi mainit klimatu.Ieteicams uz Vorkutu.
Dollija
D
Tieši tā!
borcinsh
b
.... it ne varda par to : ka neviena valsti pasaulee sveshvalodas skolas neapmaksa no valsts bidzhetaa !!! ( iznemot Latviju !) ....privatas skolas - var ari hindi vai kinieshu...., ja bus "skoleni"...
Dollija
D
Piekrītu, tikai, lai mani nebiedē visādi cilvēciņi ar rusifikācijas un impērijas interesēm. Es esmu nervoza dāma. Man arī patīk, ja ir viss - kurzemnieki, latgalieši, dziedošais akcents, kāds iezogas krievu runātajā latviešu valodā. Lai ir! Sterilitāte tikai iznīdē dzīvīgumu.
koncis
k
Mūsu sabiedrībā visdrīzāk būtu jāpretojās pret noslānošanos lielā krieviskumā vai latviskumā,kopā jādzīvo jauktā sabiedrība,kurai latviešu un krievu valodas zināšanas ir priekšnoteikums labam biznesam gan Latvijā gan ārpus tās.Jā ir mums Latvija,kuras ļaudis ir latvieši gan ar rietumniecisko,gan austrumniecisko kaimiņu akcentiem un tas tikai mums visiem nāk par labu,un paver vairāk iespēju.Partiju ķīviņus uz nacionālo krāsu spodrināšanu vai nicināšanu ,tautai būtu tādi partiju deputāti nevēlāmi.
Ods
O
Laimonis: "Latviešu mērķim jābūt izglītībai savā zemē valsts skolās tikai latviešu valodā. Varētu diskutēt par to – no kuras klases." Ir krievu bērni, kuri apmeklē latviešu bērnudārzus. Liekas, problēmu nekādu. Ir pa reizei nianses. Kā, piemēram, asinsvadi un elektrības vadi ir latviski un krieviski? Pagalmos arī sīceņi ļoti labi saprotas. Abām pusēm labi. Par skolu - laikam atkarīgs, kā pasniedz un kas pasniedz. Man liekas - jo agrāk, jo labāk.
Dollija
D
Es piekrītu, ka jāzina vairākas valodas, arī Jūsu minētās - angļu, vācu, krievu, latviešu, būtu labi arī igauņu un lietuviešu. Bet sāksim ar latviešu un krievu. Ja es zināšu, ka visi krievi, izņemot vecus cilvēkus vai tādus, kas neiziet no mājas, prot latviski, es ar lielu prieku sazināšos krieviski. Man patika, ka viena sieviete mani uz ielas uzrunāja krieviski un atvainojās, ka viņa jau četrus gadus nedzīvo Latvijā. Kāda problēma! Runājām krieviski ka šņakst. Beigās viņa sāka dažus vārdus atcerēties latviski. Tā no viņas puses bija forša attieksme.
skosts
s
Princips jau nav slikts,bet jauniešu izglītības problēmu risināšanu jāatstāj Ministres Koķes un viņas kolēģu ziņā,lai labi mācītos vispirms visiem skolotājiem un skolniekiem jāatbrīvojās no jebkādas spriedzes.Skaidrs,ka visiem jauniešiem perfekti jāzina latviešu valoda un tad ļoti labi visiem jāzina Krievu valoda un tikai tad vēl Vācu valoda un starptautiskā angļu valoda.Es ministres vietā sevišķi Rīgā piekoptu skolotāju rotāciju,piem.labu latviešu valodas skolotāju ierotētu pie skolēniem,kam ar latv.valodu iet sliktāk un otrādi,labu krievu valodas skolotājus attiecīgi uz skolām ,kur krievu valoda ir zemā līmenī.Un tas jādara mierīgi darba kārtībā,bez politiskas,partejiskas reklāmas.Principā skolas vienādas,kur perfekti prot latviešu un krievu valodas.
lno
l
Ideja ir pareiza, tā jāatbalslta, bet tas nenozīmē, ka jābalso par TB.
Laimonis
L
Latvieši ir tauta, kas parādījusi savu spēju pašnoteikties valsts formātā. Un Krievija ir devusi solījumu uz mūžīgiem laikiem respektēt to. Ir pasaulē tautas, skaitliski daudz lielākas, kurām dažādu iemeslu dēļ šādas labklājības nav. Diemžēl vēlme dzīvot kā patērētāju sabiedrībai bez sapratnes, ka garīgiem likumiem jāvalda arī pār tautsaimniecību, mūs visu laiku dzen tieksmē verdziski pakļauties vai nu krievu enerģiskajai bezkaunībai, vai arī rietumzemju labklājības izvirtībai. Ar valodu tauta dzīvo un mirst. Valoda skaidri parāda, cik liels ir tautas dzīvības stiprums. Ja gribam atdzīvināt tautu, tad vispirms mums jāatdzīvina tās novārgusī valoda (tā saka lietuviešu garīgais stiprinieks Vidūns). Latviešu mērķim jābūt izglītībai savā zemē valsts skolās tikai latviešu valodā. Varētu diskutēt par to – no kuras klases. Mēs esam pārāk maz (un mēs zinām, cik daudz mūsu stiprāko un gudrāko cilvēku noslepkavoja, pārvietoja, izklīdināja pēc krievu valodā dotām pavēlēm), lai varētu atļauties balstīt lielu tautu iekārīgās „intereses pēc principa” – mana etniskā dzimtene ir tur, kur es ēdu. Mēs zinām sašķelto Ukrainas, Moldāvijas ... valstu bēdas. Nav vajadzības filozofēt, kādi iemesli vada šo TB/LNNK ierosinājumu šodien, jo šis priekšlikums ir to latviešu interesēs, kas vēlas savu valsti brīvu. Jautājums ir par to, vai mums pietiek vienotas gribas, lai to varētu realizēt. To, ka tas nebūs viegli, jau apliecina „Человек”-a brīdinājumi un vēl propaganda, ka te ir slāvu zemes(it kā ar Dievu kopā robežas būtu noteicis). Protams, ka daudzi uz tā var uzķerties. Jo Latvijas vēsturi joprojām Latvijas skolās māca slikti vai nemaz. Tie, kas savos argumentos nodokļu maksāšanu uzskata par pietiekamu iemeslu, lai ieviestu krievisku kārtību, savā sirdī ir okupanti. Viņi vienmēr cietīs no pašizgudrota aizvainojuma, meklēs nacistus un „briesmīgos nacionālistus”, klaigās par cilvēktiesībām, aizmirstot cilvēkpienākumus. Praktiski, manuprāt, iesākumā pāreja uz izglītību tikai latviešu valodā realizējama, sākot ar kādu vecāku klasi, piegriežot īpašu vērību latviešu valodai jaunākajās klasēs. Tā lai pamatskolas eksāmenu jau varētu brīvi nokārtot latviešu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas