Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Koķe pašvaldības aicina skolas slēgt laikus

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) neizslēdz iespēju, ka kādas pašvaldības varētu pagaidām pārāk cerīgi raudzīties uz skolu tīklu, bet ziemā, kad redzētu apkures rēķinus un saprastu, ka vairs nevar apmaksāt skolu uzturēšanu, izlemt tās slēgt.

Jau iepriekš par šādu iespēju Dienu brīdināja Latvijas Pašvaldību savienība. Tādā gadījumā Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) nāktos skolas slēgšanu saskaņot — nekas cits ministrijai neatliekot, ja tā nevar piešķirt skolai papildus līdzekļus. Tāpēc T.Koķe ceturtdien, informējot žurnālistus par IZM reģionālo vizīšu rezultātiem, norādīja, ka pašvaldībām nevajadzētu ticēt brīnumiem. Tām esot «jāprot rēķināt», lai nebūtu jāslēdz skolas mācību gada vidū. Uz jautājumu, vai, viņasprāt, pašvaldības prot rēķināt, T.Koķe atbildēja: «Ir ļoti dažādi.»

T.Koķe informēja, ka pagaidām saskaņota astoņu skolu slēgšana un 25 — reorganizācija, tomēr viņa atteicās teikt,  cik skolu kopumā 1.septembrī varētu savas durvis neatvērt, norādot, ka tā ir pašvaldību atbildība. Kopumā pašvaldības daloties divās grupās: tās, kas vēlas, lai skolotājiem tiktu maksāta minimālā alga par likmi, jo tādējādi skolu tīklā nekas nebūtu jāmaina, un tās, kas atbalsta IZM lēmumu noteikt pedagoga algu 250 latu apmērā par likmi, kas nozīmē strukturālu reformu nepieciešamību.

T.Koķe arī norādīja, ka gaidāmas pārmaiņas profesionālās izglītības sistēmā, jo profesionālās izglītības iestāžu skaits samazināsies. Tomēr IZM esot radusi iespēju mācīties arodskolās papildus apmēram 700 audzēkņiem, kuri pieteikušies programmās ar lielu konkursu un sākotnēji nebūtu iekļuvuši, jo vairs neļauj atvērt nenokomplektētas grupas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas