Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kots: LTV arī turpmāk raidījumu veidošanā iesaistīs nacionālās minoritātes

Latvijas televīzija kā sabiedrisks un «vienīgais patiesi neatkarīgais medijs» ir sācis un turpinās praksi sabiedriski nozīmīgos raidījumos, tajā skaitā - ziņās, kā to veidotājus aicināt piedalīties Latvijā dzīvojošo nacionālo minoritāšu pārstāvjus, amata profesionāļus. Tā uz Diena.lv lasītāja pārmetumiem par LTV žurnālista Miroslava Koda slikto latviešu valodu atbild LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Kā norāda E.Kots, līdzīga prakse ir ļoti izplatīta arī citās Eiropas valstīs, kur sabiedriski nozīmīgos raidījumos strādā nacionālo minoritāšu pārstāvji. «Šādā veidā LTV veicina integrācijas procesu reālajā dzīvē, ne tikai «uz papīra»,» norāda ģenerāldirektors.

Portāla lasītājs Lotārs Stūre atklātajā vēstulē LTV vadībai aicina izbeigt «atklāto ņirgāšanos par valsts - latviešu valodu». Sevišķi viņam netīk žurnālists M.Kodis, «kas valsts valodu pārvalda ābečnieka līmenī. Viņš, kropļojot vārdus latviešu valodā, tos izrunā tik nepareizi, ka pat nevar saprast, par ko ir runa». L.Stūre arī aicina LTV vadību pārbaudīt žurnālista valsts valodas zināšanas un valsts valodas sertifikātu.

E.Kots atbildes vēstulē norāda, ka pārmetumi par Miroslava Koda vājajām latviešu valodas zināšanām ir nevietā, «jo viņš runā gramatiski precīzi». Ģenerāldirektors norāda, ka turklāt «gandrīz katru viņa sagatavoto sižetu pārlasa Ziņu dienesta valodas konsultants».

Tā kā M.Kodis pēc tautības ir polis, viņa valodā «ir dzirdams poļu valodas akcents, taču ikdienā vairāk lietojot latviešu valodu, tas samazināsies», sola LTV ģenerāldirektors. E.Kots arī norāda, ka M.Kodis LTV strādā jau septiņus gadus un viņa lojalitāte Latvijas valstij, tās iedzīvotājiem un likumiem nekad nav tikusi apstrīdēta.

Tāpēc E.Kots kā uzņēmuma vadītājs ir pārliecināts, ka LTV turpinās pildīt savu sabiedriskā medija misiju un «esam izvēlējušies pareizo ceļu, lai lojāliem Latvijas Republikas iedzīvotājiem parādītu, ka mums rūp viņu attieksme pret mūsu valsti».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas