Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krapānes rīcībā esot informācija par OIK, kas varētu novest pie jauniem kriminālprocesiem

Elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes jeb OIK sistēmas jautājumiem izveidotās parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Ieva Krapāne (KPV LV) pirmdien žurnālistiem pavēstīja, ka viņas rīcībā esot informācija saistībā ar OIK, kas varot novest pie jaunām krimināllietām.

Politiķe norādīja, ka ir runājusi ar vairākiem ar OIK uzņēmējdarbības vidi saistītiem cilvēkiem un arī redzējusi kādus dokumentus, ko ir parakstījušas amatpersonas.

To viņa norādīja saistībā ar komisijas šodienas lēmumu lūgt ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram darbam parlamentārajā izmeklēšanā deleģēt vienu vai vairākus prokurorus.

Krapāne skaidroja, ka nodos šo informāciju tālākai izvērtēšanai. Vaicāta, vai jau tagad ieplānos par šo informāciju vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, politiķe norādīja, ka sākumā jāsaņem atbildes no amatpersonām, kam šajā kontekstā šodien nolemts izsūtīt vēstules. Viņa norādīja, ka neizpaudīs saņemto informāciju publiski, jo attiecīgie cilvēki baidoties no iespējamām represijām.

Komisija šodien arī vienojās par vēstuļu ar jautājumiem nosūtīšanu Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV) un iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV).

Vēstuļu teksti ar jautājumiem ir pieejami žurnālistiem, tomēr pēc sēdes vaicāta, kādi jautājumi amatpersonām uzdoti, Krapāne tieši neatbildēja.

 

Top komentāri

ielobēta apzagšana
i
OIK ir tikai viena no ielobētās apzagšanas shēmām. No maksātnespējas administratoru, tiesu izpildītāju u.c. ielobētajām apzagšanas shēmām OIK atšķiras ar ļoti plašu apzogamo personu loku. Savukārt maksātnespējas administratoru un tiesu izpildītāju ielobētās apzagšanas shēmas skar mazāku personu loku, bet izceļas ar nenormāliem grābšanas mērogiem.
Irlielāmērāticams
I
ka jebkura informācija par OIK ir ir informācija par kriminālu rīcību, jo pats OIK ir krimināls. Tāpat, kā, piemēram, jebkura informācija par nacistu organizāciju SS var būt tikai un vienīgi krimināla.
Emma
E
Vai si prasta baba tuksu dirss, vai sak verpt intrigas un nodarboties ar sanrazu? Cik ilgi vel turoinasies Latvijas valsts izlaupisana un latviesu nacijas apzagsana ar OIK projektu milijardiem eiro vertiba? Kapec Levits nekadus lemumus nepienem, lai likvidetu OIK?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas