Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Krievijas ārlietu ministrs: Referendums par krievu valodu ir izpausme tieksmei pēc taisnīguma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dons
D
Viņš pauda cerības, ka vai nu referenduma ceļā vai "kā citādi" Latvijā "krievu valoda tiks saglabāta un cienīta ne tikai kā kultūras un vēstures vērtība, bet arī kā instruments pilsoņu nodarbinātības iespēju paplašināšanai". Lavrovs izteicās, ka gan Latvijā, gan Igaunijā esot jānodrošina "tiesības visiem runāt tādā valodā, kādā ir ērti". "Daudzi iedzimtie latvieši runā krieviski, un tas nerada problēmas, gluži otrādi - palīdz dzīvē," piebilda ārpolitikas resora vadītājs. Tā lūk! Runāsim tikai krieviski un nebūs nekādu problēmu. Kāpēc klusē Ārlietu ministrs?
Skaidrīte
S
Nevajag sapņot, Sergej :)) Latvija ir nacionālā valsts, kas ierakstīts jau tās nosaukumā: Latvija. Tātad valsts pastāvēšanas jēga ir latviešu nācijas pastāvēšana un saglabāšana cauri gadsimtiem. Ja kāds ar to grūti samierinās, varam palīdzēt. Šim nolūkam paredzētas speciālas valsts atbalsta un integrācijas programmas. Ja kāds ar to negrib samierināties, tad viņam jābrauc prom. Tur, kur jau ir tāda kārtība, tāda valsts valoda, kas viņam patīk. Valsts pamatus graut Neļausim. Nacionālas valsts ir pasaules NORMA. Nacionāls pamats ir daudzām valstīm — Igaunijai, Lietuvai, Anglijai, Francijai, Vācijai, un arī KRIEVIJAI. Nevienā no tām nebūtu iespējams referendums par valsts valodas maiņu. Un mēs parūpēsimies, lai arī Latvijā to visi saprastu. Lai tas būtu ierakstīts Likumā. Un uz tāda pamata var sākt draudzēties. izrādīt cieņu un izpratni. Bez tā — atā.
hailelua
h
Lavrovs ir zids un ar to ir izskaidrojams kapec vins aizstav zidus Latvija Lindermani, Goponenko....
Miks
M
Lavrovs: daudzi iedzimtie latvieši runājot krieviski... ---- Daudzi runāja gan, bet vairāk nerunās.
Alesja
A
Ta ir viena no lietam ka mes to varam stiprinat - atbalstat mus un mes to panaksim, gan kā priesteres, gan ka macitajas!
Latvietis ar smadzenēm
L
Nesaprotu, kādā sakarā ir jāmin kaut kāda okupācija, vai Zatlera "mauciskums" (kā dažos komentos rakstīts), ja pietiek ar vienu faktu, ka šī IR Latvija! Mums nav jārāda cik mēs zemu krītam lamājoties un parādot savu zemo intelektu. Tā pati ideja par referendumu ir sabotāža. Un lasot komentārus var labi redzēt, ka tā ir izdevusies.
Putirashkas melosanas ministrs
P
un kad juus kremlja liekulji ieviesiisiet daudzvalodiibu savaa krievijas federaacijaa, daudznacionaalaa valstii ar oficiaali noteiktaam autonomijaam? un kas tas taads par likumu kas paredz migrantiem tiesiibas uzspiest pamatnaacijai svesu valodu? vai putiraskas ministram obligaati jaabuut piulniigam idiotam un sovinistam? p.s. ar liidziigaam frazeem piesedzaas Hitlers sagraabjot Sudetus
es
e
Kā darba devējs ņemu darbiniekus kuri māk abas valodas- tie ir daudz inteliģentāki. tie kas nemāk tie man slauka toletes un mazgā man zeķes
bimbam
b
Viņš piebilda, ka tā esot absolūta Eiropas vērtība un ka šajā jautājumā visas Eiropas mērogā varētu "iedarbināt tiesiskās iespējas". Viņš pauda cerības, ka vai nu referenduma ceļā vai "kā citādi" Latvijā "krievu valoda tiks saglabāta un cienīta ne tikai kā kultūras un vēstures vērtība, bet arī kā instruments pilsoņu nodarbinātības iespēju paplašināšanai". ---------------------------------------------------------------------------------------------- Ko nozīmē "vai kā citādi"!? Sākam jau tankiem motorus darbināt!? Okupanti neko Latvijai kulturālā (par citām jomām nav pat vērts runāt) ziņā nav devuši, ja nu vienīgi Krievu drāmas teātri, bet ar to pašu viss jau arī izbeidzas.
pīle
p
Cik taisnīguma vārdā maksā 100 000 Sibīrījā nobendēto latviešu dzīvības ??? Tur viņus aizsūtīja krievu vara ,jo viņi gribēja tikai vienu -savu dzimteni Latviju ,ku rā viņi varētu runāt latviešu valodā !Tā vietā mums bija okupācija 50 gadu garumā un krievu valoda,kur latvietim neviens neprasīja,kā tev ar pašcieņu?!
Jānis
J
Vecais liekulis būtu labāk domājis kā Krievijā nodrošināt iespēju cilvēkiem griezties visās iestādēs un runāt tādā valodā kā viņiem ērtāk.
nu gan...
n
"Jānodrošina tiesības visiem tādā valodā, kādā ir ērti" Kā to saprast? Vai tad kādam liedz runāt "tādā valodā, kādā ir ērti"? Vai ministrs pats saprata, ko samuldēja?
Taisnīgāk Krievijā....
T
...pieprasīt vācu valodu Krievijā atzīt par otru valsts valodu, jo raugi Putins to ļoti labi pārvalda, bet pārējām krievu valsts amatpersonām tā būtu jāiemācās 1gada laikā.
JANIS
J
Aha - ierunājās, vajag uzspiest, iet palīgā, he, he, he!
cedars
c
Varbūt viņš vēlas sprāguša ēzeļa ausis?Mums ir dažas liekas!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas