Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Krištopans: ēnu ekonomikas izskaušana ir sevis mānīšana

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lie Detector test
L
jadod kristapanam melu detektoru parbaudi, tad sapratīs cik naudu viņs enas biznesses nopelnija..... , tāpec ari viņam pieder viskaut kas florīdā un tur afelsinu biznesse nav lēta.
garāmejot
g
Latvijas amnēzijas paradokss. Džeki, kas savu roķeli pielikuši megamahinācijās, pēc kāda laika uzpeld kā guru. Kāds VID, kāda cīņa ar ēnu ekonomiku? Pat mazais Sports dzīvo cepuri kuldams. :)
Bezdievis
B
Floridā bija populāri dzīvot uz nekustamo īpašumu cenu celšanos. Ieķīlā savu māju, nopērc citu, izīrē, paņem vēl kredītu, pērc, cenas ceļās, paņem vēl kredītu, visi laimīgi. Izskatās, ka Vilis atgriezies tieši ar krīzi, kura piemeklēja arī Floridu. Ka tik nebūs "Pleskavas Ceļa" naudu notrallinājis negudros darījumos.
rekur
r
Lai apkarotu ēnu ekonomiku precīz jāpasaka no kādam sastavdaļam tā sastāv. Katrai sastāvdaļai savi apkarošanas paņēmieni. Legalizējiet prostitūciju. Plus 10 milj. ls. Veikalā un aptiekā atļaujiet pārdot spirtu. Uzreiz samazināsies nelegālā spirta pārdošana. Cilvēki grib likumīgi nopirkt spirtu, bet nevar. Citas valstīs var. Nelegālu preču tirdzniecībai- narkotikas, cigaretes, spirts- uzrādītajs saņem 1/2 no konfiscētās mantas. Lai stukači stradā par labu atlīdzību un nelegalais izzudīs. Nereģistrēta dzīvokļu īre vai algas konvertā- 10 000 latu soda nauda un 1/2 uzradītajam. Tūlīt pat apkart sāktu skraidīt spiegu bari un viss nelegālais saruktu. Zviedrija tā skraida nodokļu inspektori- noklausas aiz durvīm, noķer pie rokas... Ja tiešam grib ar ēnu ekonomiku var tikt galā. Ja grib izlikties, ka kaut ko daram, tad neko nevar padarīt.
Aleks
A
Tukuma pusē ir lauku veikali, kuros vispār nevar nopirkt cigaretes. Veikala īpašniece saka, ka neesot izdevīgi tās tirgot. Pagastā ir divas ģimenes, kuras tirgo Krievijas cigaretes. Viss novads to zina, nezina tikai vietējais Tukuma policijas darbinieks. Tālāk jau vairs nav kur. To nu nevarētu saukt par represīvo orgānu aktivizišanos, ja policists sāktu darītu darbu par ko viņam maksā algu.
ostaps
o
Hmm, jāpadomā, kas Vilim aiz ādas, ka šādu ūdeni lej ....
he
h
ja valdības struktūras to nepiesegtu -sen lielosiznīcinātua mazie nekam nav interesanti izņemto lv - statistikai - tjipa apkarojam ;D
latviešvalodīgais
l
Te nu atradies īstais lai pamācītu par korupcijas un ēnu ekonomikas apkarošanu! Interesanti, kāpēc pēdējā laikā viņam tik ļoti interesē tas, kas notiek Latvijā? Vai nauda sāk pietrūkt saulainajā Floridā un viņš māk tikai pelnīt kā uzņēmējs-politiķis šeit? Lai tik parāda amerikāņiem kā „pilsoniski un godīgi” pelnīt!
Bruno
B
Protams jo tādi Villi kā Tu kamēr neiznīks kā nezāle,tikmēr tiešām to neizskaust.
Ēriks
Ē
Krištopāns, jaucot dažādus jautājumus un jēdzienus, te gan samuldas. Nenoliedzami Vienotības tumsonība turpinot budžeta lāpīšanu palielinot nodokļus protams pie nekā laba nevar novest. Tas vai un KĀPĒC cīnīties ar ēnu ekonomiku, tomēr, ir pilnīgi atšķirīgi jautājumi. Saņāk, ka, Viļa prāt, Latvija, kārtējo reizi vienīgā NEVAR cīnīties ar ēnu ekonomiku. Citās valstīs ar šo problēmu relatīvi veiksmīgi tiek galā jo ar to cīnas, ne vis (kā Krištopāna "radītā" VID) neliekas ne zinis vai pret kukuļiem piesedz. Neviena valsts ēnu ekonomiku izskaudusi nav, bet tā īpatsvaru padarījusi par nenozīmīgu gan un BEZ pārmerīgiem represīviem soļiem vai ar soda smaguma bet ar vienkāršu pārliecību par soda NEIZBĒGAMĪBU. Pie mums protams vis otrādi, ir pārliecība, ka, ja vien ne tam neuzkāpsi uz varžacīm, nekas par nodokļu nemaksāšanu nedraud! Aplama arī ideja, ka galvenais iemesls, kāpēc jācīnās ar ēnu ekonomiku ir budžets. Daudz svarīgāk ar to cīnīties lai dotu iespēju godīgiem uzņēmējiem (tiem kas vēlētos tādi būt) iespēju konkurēt. Valsts kūtrums cīnoties ar ēnu ekonomiku ir galvenais iemesls tam, ka tieši godīgie izmirst, bet ekonomikā dominē negodīgi uzņēmēji, kuri vienmēr un visos laikos darīs visu, lai blēdītos.
klusais
k
Ui ka man atmiņā džeka stāsts ,kurš pie Viļa strādāja un ar nosaukumu riekstiņi veda caur Liepāju iekšā vīnus, bet , kad radās problēmas , zvanījam Vilim , kurš visu ātri atrisināja...
RRR -> to vilks 05.01.11 19
R
Piekriitu Jums 3.punktaa. Loti preciizi pateikts! Attieciibaa uz pirmajiem 2 tomeer piekrist nevaru, jo indiviidu ir paaraak daudz, turklaat jaatceras, ka tie darbojas konkreetaa sisteemaa (Organizeetaas Noziedziibas Sisteemaa). Diemzeel...
RRR
R
Nodoklu inspektoru skaitu var nepalielinaat, bet VID FINANSHU POLICIJAS IZMEKLEETAAJU UN OPERATIIVO DARBINIEKU SKAITS IR OBLIGAATI JAAPALIELINA! TAJAA IR JAABUUT VISMAZ (VISMAZ!!!) 1000 DARBINIEKIEM, bet shobriid pa visu valsti ir tikai 300... Absurds... Katram pa 30-40 lietaam shobriid... Absurds! DARBINIEKU SKAITS IR NEKAVEEJOSHI JAAPALIELINA VID FINANSHU POLICIJAA!!!
BoBo
B
Pareizi Teikts. Vilis ir un būs nelietis. Viņam vaig atcerēties kā ASV nobeidzās Capons. Sēdēja aiz restēm līdz nāvei. Novēlu arī viņam tādu nākotni. Tas cilvēks zina tikai kā iebāst nelegālu naudiņu savā kabatā. Un tad vel nava kauns pamācīt citus.
mekonijs
m
Tā teikt privāts bizness ar valsts atbalstu jeb prihvatizācija!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas