Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kristovskis uzsver Latvijas tautas solidaritāti ar Japānu

Latvija ir solidāra ar Japānas tautu tās nelaimē un ir gatava tai palīdzēt novērst notikušās katastrofas sekas, otrdien uzsvēra ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, tiekoties ar Japānas vēstnieku Takaši Osanai, portālu Diena.lv informēja ārlietu ministrijā.

Tikšanās laikā ministrs informēja vēstnieku par iespējām, kādas Latvijas valdībai būtu palīdzības sniegšanā, kā arī uzsvēra milzīgo un aktīvo interesi Latvijas sabiedrībā un medijos par šo jautājumu, norādīja ministrijā.

Jau ziņots, ka ziedojumu kontu ir atvēris arī Latvijas Sarkanais Krusts.

Vēstnieks T.Osanai pateicās Latvijas valdībai un ministram personīgi, kā arī visai Latvijas tautai par izteikto līdzjūtību, solidaritāti un vēlmi sniegt palīdzīgu roku. Vēstnieks par Latvijas izteikto palīdzības piedāvājumu solīja informēt savu valdību Tokijā, lai pieņemtu lēmumu, kāda veida palīdzība pašreizējā situācijā Japānai būtu vispiemērotākā.

Runājot par Latvijas valstspiederīgo iespējām atgriezties no Japānas Latvijā, ja viņi to vēlas, vēstnieks T.Osanai skaidroja, ka starptautiskās lidostas Tokijā un Osakā darbojas normālā režīmā un to izdarīt nav problēmu.

Ministra sarunā ar vēstnieku tika pārrunāts arī stāvoklis Japānā un jaunāko notikumu attīstība pēc 11.martā notikušās zemestrīces ar tai sekojošiem cunami plūdiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas