Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kučinskis jaunas valdības izveidi prognozē decembra vidū

Jauno valdību varētu gaidīt decembra vidū, intervijā Latvijas Radio prognozēja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis kā pozitīvu atzīmēja faktu, ka ir apstiprināts Saeimas komisiju sastāvs. Viņš cer, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija divu līdz trīs nedēļu laikā atrisinās jautājumu saistībā ar valsts pagaidu budžetu, atgādinot, ka trešdien valdība aicinājusi parlamentu lemt par likuma grozījumiem, kas atrisinātu nākamā gada budžeta pieņemšanas aizkavēšanās dēļ radušās problēmas.

Premjers uzsvēra, ka šī valdība turpina darbu un darīs visu, izņemot jaunu iniciatīvu vai jaunu politisku lēmumu virzīšanu. Arī ministrijas turpina strādāt pie nepieciešamajām likuma izmaiņām, normatīvajiem aktiem, viņš uzsvēra.

Tāpat Kučinskis atzīmēja, ka šajā valdībā vēl vēlas noslēgt darbu pie jaunā izglītības satura, paužot pārliecību, ka atlikšanas gadījumā izglītības sistēma pie jauna kompetencēs balstīta izglītības satura tiks pēc "kādiem trīs gadiem". Šis jautājums būšot nākamās nedēļas valdības sēdes dienas kārtībā.

Kā ziņots, domājot, kā risināt nākamā gada budžeta pieņemšanas aizkavēšanās dēļ radušās problēmas, valdība trešdien nolēma aicināt parlamentu pieņemt Likuma par budžetu un finanšu vadību grozījumus. Ar tiem tiktu risināti problēmjautājumi, kas saistīti ar jomām, kuru finansēšanai budžeta pieņemšanas aizkavēšanās dēļ patlaban nav paredzēts nepieciešamais finansējuma pieaugums, piemēram, nodrošināt plānoto pensiju pieaugumu, pedagogu atalgojuma pieaugumu, mediķu un tieslietu sistēmas darbinieku atalgojuma pieaugumu atbilstoši Satversmes tiesas lēmumiem, kā arī nodrošināt Valsts prezidenta atalgojumu.

FM ir izstrādājusi izmaiņu veikšanai nepieciešamo likumprojektu, ko saskaņojusi arī Tieslietu ministrija. Priekšlikumi ieteikuma vēstules formā paredzēts nosūtīt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, lai tā FM piedāvātos likuma grozījumus virzītu apstiprināšanai kā savus. Komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars (AP) aģentūrai LETA trešdien teica, ka tā meklēs risinājumus situācijai, "jo neviens Latvijas iedzīvotājs nedrīkst ciest no tā, ka vēl nav pieņemts 2019.gada valsts budžets". Komisija par nākamā gada budžeta jautājumiem plāno diskutēt nākamnedēļ

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas