Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Kursīte: nevajag sasteigt memoriālo muzeju slēgšanu par labu kultūras periodikai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
أبجدية عربية‎
أ
izveidot J.Liepnieka memoriāli/amoriālo muzeju!
jautājums
j
Kur Pēteris Bankovskis lika Kultūras fonda naudu ? Būtu vispirms jātiek skaidrībā, kur paliek miljoni (ko pamanās apgrozīt dažādi "kulturāļi"), un tikai pēc tam ķerties pie kapeikām dažādos mazos muzejos. Starp citu, ir tāda lieta kā muzeju sertifikācija - kur ir prasības fondiem utt. Ja nav iegūts sertifikāts, uz valsts atbalstu nemaz nevar pretendēt. Un vairums mazo muzeju kā reiz ir šie - kas nesaņem valsts atbalstu.
Rumbiņas- Saulstari
R
Memoriālie muzeji jānodod nākamām paaydzēm, kultūras periodika- makulatūrai.
vaņuška
v
Ar to priodiku vismaz labi pakaļu noslaucīt, ja naudas pietrūkst tualetes papīram, bet ar muzejiem pat to nevar izdarīt.
Ministry of Truth
M
Anonīmiem urbanizētajiem nav iespējams atbildēt. 100 Ls ir kapeikas.
Maija
M
Paldies, Kursitei. Tiesam naaktos mazliet padomaat, pirms kaut ko klapeet ciet. Un tad vel: ka tad ar turismu un turistiem? Tos arii uz satori.lv vediisim?
Arta
A
Spēka paņēmienus Kursīte parasti izmanto sev nepieciešamā finansējuma izsišanai no visiem iespējamiem avotiem. Tikai sev, neko tautai - Kursītes devīze.
Sīmanis
S
Labi, ka Diena devusi vārdu ne tikai "polittehnologam" bez izglītības un nodarbošanās, bet arī profesorei un Saeimas deputātei. "Polittehnologs" tautai visai pareizi norāda, ka ir memoriālie muzeji, kas cieš no veciem putekļiem. Tikai profesorei "sāp sirds" par visapputējušākiem memoriāliem muzejiem - izcilāko padomju okupācijas laika kolaboracionistu Sudrabkalna un A.Upīša muzejiem.
Sena muzeja darbiniece
S
Es arī brīnos,kāpēc Latvijas kultūras cilvēkus deputāte apsaukā par vājajiem.Mēs jau esam tie veselie un apsviedīgie,kuri ar mazām naudām prot gudri dzīvot.
Jautājums
J
Par vājo un stipro? Ja strādā,tas nozīmē,ka ir darbspējīgs un stiprs un vesels. Kuri ir tie vājie? Tie,kas ar minimālu naudu praktiski parazitē? Un kuri ir tie stiprie? Vienīgi varbūt Saeimas un Vienotības deputāti? Tad pareizi. Viņiem vairāk nevajag.
Palasīju sarakstu
P
Nu paņemsim PIKŠAS. Miljonārs Umanis izpelnītos manu cieņu, ja viņa dzimta apņemtos uzturēt šo muzeju. Un tā varētu par katru.
to M.o.T.
t
Tu ar savu pastorālo domāšanu laikam sēdi Zaļenieku nomalē un priecājie,ka ir 100 Ls un nekas vairāk nav jādomā,pastalai pietiek un govs pienu dod. Bet precizāk zinu dažus muzeju darbiniekus,kas tur piestrādājot par 1/4 saņem piulnu algu,jo ir vēl darbs citur,kur vairāk un nopietnāk jāstrādā. Nu kāpēc valstij jāatbalsta mežinieku,piensaimnieku un vēl citādi muzeji? lai to apmaksā savējie. Kā zinām LVM ir dāsni ziedotāji,pietiktu arī naudas savam muzejam.
Didzis
D
Pašu Kursiti vajag likvidēt, valstī ir vispārēja nabadzība, kada tur kultura, tieši ar šīs ministrijas eksistences jautajumu bija jasak konsolidācijas sarunas. ""Darbinieku entuziasms" - ludzu privati vari kaut sevi eksponet un memorlaizet, bet ne jau par nodoklu naudu, kuras NAV !!!
Dace
D
32 376 Ls tik daudz nepieciešams, lai gadu šis (satori) portāls varētu strādāt. tā taču nev nekāda ārprāta nauda, ja padomā ka kultūras punkti izmaksāja 750 000 Ls, pie kam nauda ir tehniski nomesta zemē, jo kultūras punkti jau tagad ir arhaiski veidoti, turpretīm, satori dzīvo laikmetīgo dzīvi, ir elastīgi un sociālaktīvi savā izpausmē. kultūras portālam ir jābūt, tāpat kā muzejiem un memoriālajiem dzīvokļiem, nedomāju, ka būtu jāmazina uzturnauda šiem objektiem, jādomā par efektīvāku naudas apsaimniekošanu valstī kopumā. nogriest vai atņemt ir visvienkāršākais risinājums, bet šoreiz taču nav tas gadījums.
Ministry of Truth
M
Protams, ir jauki palasīt, kā Pēteris Bankovskis parāda Nilam Saksam, kur ziemo daiļliteratūras lasītāji, vai kaut ko jaunu no dežūrējošiem ījabismiem, bet ... Foto Kvartāls, piemēram, jau ir pārprofilējies. Neredz nevienu raudam. Liepnieks šobrīd konsultē SC, tāpēc viņa ieteikumi ir acīmredzami neviennozīmīgi. SC latviešu kultūru nevajag. Par Zikovu un Biškekas Foruma centru viņi neko jaunu nesaka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas