Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kūtris atvainojas par izteikumiem saistībā ar "apsūdzēto un notiesāto" uzklausīšanu ekonomikas jautājumos

Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (ZZS), kura kandidatūra minēta Saeimas priekšsēdētāja amatam, atvainojas par saviem izteikumiem par "apsūdzēto un notiesāto" uzklausīšanu ekonomikas jautājumos, aģentūrai LETA sacīja pats politiķis.

Tā Kūtris reaģējis uz Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) pausto, ka sagaida deputāta un Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāta atvainošanos sabiedrībai saistībā ar viņa izteikumiem Latvijas Radio.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas deputāts pirmdien raidījumā "Krustpunktā" izteicās, ka, ja viņam būtu jāattīsta Latvijas ekonomika, viņš "noteikti uz kādu apspriedi saaicinātu Latvijas miljonārus, vienalga apsūdzēti vai notiesāti, un ar viņiem aprunātos".

Kūtris šodien skaidroja, ka nav iemācījies "politiski skaisti" izteikties un ka viņam turpmāk skaidrības labad būtu jāizsakās īsāk.

Politiķis uzsvēra, ka viņš nav atbildīgs par ekonomikas jomu, taču viņa pamatdoma bijusi, ka vēlams uzklausīt cilvēkus ar pieredzi.

Vaicāts sīkāk par vārdiem "apsūdzēti vai notiesāti", Kūtris atzina, ka politiķiem nebūtu jātiekas ar politiski riskantām, toksiskām personām un ka arī viņam nav nepieciešams ar tādiem tikties.

Līdzšinējais Saeimas ZZS frakcijas vadītājs, jaunais ekonomikas ministrs Viktors Valainis aģentūrai LETA sacīja, ka vēl neesot bijusi iespēja iepazīties ar Kūtra izteikumiem, tāpēc pagaidām nav komentāru.

Savukārt opozīcijas partijas ''Stabilitātei'' līderis Aleksejs Rosļikovs aģentūrai LETA pauda, ka Saeimas ''Stabilitātei'' frakcija jebkurā gadījumā atbalstīs Kūtra kandidatūru Saeimas priekšsēdētāja amatam. Pēc viņa vārdiem, Prezidija vadītāja galvenā funkcija esot Saeimas ikdienas darba koordinācija, tāpēc viņa ievēlēšana neesot politiski izlemjams jautājums.

Kā ziņots, Ministru prezidente Siliņa šodien iepriekš pauda, ka gaida deputāta un Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāta Kūtra atvainošanos sabiedrībai saistībā ar viņa izteikumiem Latvijas Radio, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes medijiem sacīja Siliņa.

Tāpat Kūtris intervijā atzina, ka, viņaprāt, koruptīvos noziegumos apsūdzētais bijušais Ventspils mērs un pašreizējā Ventspils domes deputāts Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") ir bijis labs saimnieks.

Komentējot Kūtra izteikumus, Siliņa sacīja, ka viņai tie nav saprotami un pieņemami. Siliņa uzskata, ka valstī, kas ir gana ilgi cīnījusies ar korupciju, Kūtra kungam būtu jāspēj izskaidrot sabiedrībai savi izteikumi.

"Viņam vēl ir laiks līdz rītdienas Saeimas balsojumam atvainoties sabiedrībai par to, ko viņš ir pateicis. Es neredzu, kā citādāk šo jautājumu var atrisināt," sacīja Siliņa.

Jau ziņots, ka jaunās koalīcijas - "Jaunās vienotības" (JV), ZZS un "Progresīvo" - politiķi iesnieguši lēmumprojektu par Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna (AS) atsaukšanu no amata.

Iepriekš izskanējis, ka Saeimas priekšsēdētāja amatu pēc Smiltēna varētu ieņemt Kūtris.

Kā ziņots, piektdien Saeimas vairākums apstiprināja Siliņas vadīto Ministru kabinetu, kurā pārstāvēta JV, ZZS un "Progresīvie".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas