Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Kūtris: pensija ir personas īpašums, uz kuru tiesības jāsaglabā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ES ELIM
E
Pareizi Kūtra k-gs, lai samazina algas vismaz līdz 500 Ls, ierēdņiem un uzņēmumu vadītājiem.
Tas jaunais laiks,kas šalkās
T
Solījumi ir ātri vien aizmirsti.Pāšreizējā valdība iet iepriekšējo valdību pēdās! Atkārtojas 2000.gada pensiju samazināšana strādājošajiem pensionāriem! Ar to nelielo starpību,ka toreiz pensiju samazināt straādājošajiem pensionāriem vajadzēja lūgt pašiem,aizpildot iepriekš nodrukātas veidlapas!
Guntars
G
Šeit nav runa tikai par par samērīgumu,kā uzskata tiesībsargs Apsītis,bet gan par visu pensiju neaizskaramību! Un ne tikai par Satversmes 1.pantu,bet arī par attiecīgajiem Latvijas parakstīto un ratificēto starptautisko normatīvo aktu:Eiropas Cilvēktiesību konvencijas,Vispārējās Cilvēktiesību deklarācijas,Eiropas pārskatītās sociālās hartas,ANO Starptautiskā pakta par ekonomiskajām,sociālajām un kultūras tiesībām un t.s.Limburgas principu attiecīgajiem pantiem! Nepietiek vairs ar pensiju otrreizēju aplikšanu ar ienākuma nodokli,ienākuma nodokļa ieturēšanu no pensijām,kas ir mazākas par iztikas minimumu, nodokļa iekasēšanu no strādājošo pensionāru algas pirmā lata,ar gandrīz miljarda latu novirzīšanu no sociālā budžeta citiem mērķiem un pensiju indeksācijas atcelšanu 2009.gadā visām pensijām,t.sk.pensijām,kas ir pat mazākas par iztikas minimumu!.Valdība,pārkāpjot cilvēktiesības, ir samazinājusi jau pašas pensijas visiem pensionāriem,atņemot viņiem līdzekļus,kas nepieciešami izdzīvošanai! Kā jau pēdējos gados ierasts,valsts budžets tiek glābts uz pensionāru u.c. mazaizsargāto iedzīvotāju rēķina." Sk."Dombrovskis: 2009.gada budžets: paģiras pēc treknajiem gadiem",Diena,30.oktobris,2008. Vispirms tiek ņemts no tiem,kam nav,bet uzņēmumu padomes,ministrijas,vēl puse aģentūru ,lai paliek pēdējās! No šodienas raksta par birokrātiju: "Tā ir ar mieru,lai viss iet bojā,bet pati,bojāejas procesā,paliktu pēdējā."
nu ja
n
ES tiesham brinos par tam pensijam, cilveki kas 40 un vairak gadus novergoja lai krievu valsts plaukst un zelj,sanjem 70 latus menesi no Latvijas valsts.Vajadzeja lai Krievija maksa tas pensijas jo prieksh vinjiem tak staradajam, vinju labklajibu celam ar saviem sviedriem.Lielakais stulbums vel ka musu valsts maksa pensijas krievijas pilsonjiem. Ha vai tas nav absurdi.
zorro
z
Un vēl pie visa-es kā strādājošs pensionārs no patlaban nopelnītās algas vēl maksāju nodokļus,lai varētu uzturēt nestrādājošos pensionārus,bet man manu pensiju atņem!! Es vēl saprastu,ka 10%, tas būtu varbūt solidāri,bet 70%-gandrīz visu-tas ir prātam neaptverami!!un kā vispār drīkst tautu aplaupīt??Pie tam es šo savu īpašumu esmu sapelnījis gadiem ilgi,bet tie jaunizceptie miljonāri(V.V.-F. runā par 4-5 vanagiem,kas lidinās virs Latvijas), kas,privatizējot valsts īpašumus,pāris gados kļuva hiperbagāti,iegūstot īpašumus bez jebkādas piepūles- KĀPĒC TIEM NEKO NEATŅEM???TAD ATŅEMIET ARĪ ŠOS ĪPAŠUMUS, KAS KĀDREIZ PIEDERĒJA VALSTIJ!! IR TAČU IESPĒJAMI KRĪZES LAIKĀ KĀDI VALDĪBAS DEKRĒTI!!! KAD ŠAJĀ VALSTĪ ATGRIEZĪSIES TAISNĪGUMS?
Elizabete
E
"Finanšu ministrs uzsvēra, ka speciālisti ir strādājuši, lai nodrošinātu solidaritāti un vienlīdzības principus, tādēļ solidārs samazinājums skar veselas sociālās grupas." Dīvaina Repšem izpratne par solidāru vienlīdzību, ja netiek ņemts vērā, ka citam strādājošajam pensionāram 70% samazinājums ir ls 500, bet citam visa pensija nesastāda pat pusi no tā. Kad mūsu gudrās galvas sapratīs, ka ne jau PROCENTUS saņem algās un pensijās, bet absolūtos skaitļus, kas tomēr ir ļoti dažādi. Vai vaina nav tā, ka mūsu valdības visu laiku vada cilvēki ar fiziķu izglītību ? Varbūt ka vajadzētu kādam humanitārākam cilvēkam uzticēt to rēķināšanu.
un
u
Gudrīšiem. Invalīdu pensijas nesamazināja, tikai vecuma pensijas.
Paija
P
To tu labi pateici, bet realitāte = cita.
pudele
p
kaa pamodushies gudriishi-juristi-netiEsiibu sargi,bet kur juus bijaat,kad Shkjeele,Naglijs,Ljumbergs,SHlesers ,Gailis prihvatizeeja offshorizeejaa,kapitalizeeja,nobeedzinaaja utt. Kaadeelj neredzeejam,ka tiek sagrauta valsts laba paarvaldiibaa jeb KAARTIIBA.Kad daudzu valsts bosu galvenais uzdevums bija izmantoot BRIIVIIBAS BIZNESAA ne viss VALSTS KAARTIIBA:
pudele
p
ja mees-valsts kaadiem dodam darba vietas ,tad straadaajiet un kraajiet pensiju,vai ja dot iespeeju iet pensijaa,tad ejiet un ljaujiet jaunajiem vest progresu muusu valstii.Vecs nevar atljauties ne progresu,ne dinamismu,ne risku,ne labklaajiibas pieaugumu valstii,par nozheeloshanu to apstiprina cilveeka fiziologijas teorija un taa ir objektiiva un nav atkariiga no muusu gribas.Paldies par darbu un vadiet aktiivas,interesantas dienas un naktis.
Karamba
K
Nu,viss jau korekti, bet likums ir tikai papīra gabals.Kad vajag- vicinam,zvēram uzticību, un sitam pie krūts, bet kad mainās konjuktūra- tas ir tikai smieklīgs papīrīts.Palasiet klasiķi Bakuņinu, Kūtra kungs :) Pieņemu, ka valdības azotē jau sagatavoti tikpat nopietni papīri, lai šo laupīšanu padarītu par leģitīmu, tautai vēlamu pasākumu :) Bet nu, citas izejas jau laikam arī nav..
raksta globa
r
„gan valdības juristi ir apliecinājuši, ka, samazinot strādājošajiem pensionāriem pensijas par 70%, tiek ievērots solidaritātes princips” - totāli meli Saeimas juristi pasludinās jebko ko viņiem pasūtīs valdība, MANS REDZĒJUMS - notiks milzīgi nemieri - pirmā cietīs saeima - tajā iebruks un izdemolēs, pēc tam sāks dedzināt bagāto ļaužu īpašumus un sitīs visus (solidāri -nevarēs visus ielikt cietumā) kas kaut kādā veidā saistīti ar saeimu un pārējo valdību, -policija sākumā pretosies-pēc tam pāries tautas pusē - =nāks krīzes valdība - to vadīs kāds cilvēks, kuram, lai arī varbūt turīgam būs godīga cilvēka reputācija, valdību izveidos no profesionāļiem -bez saeimas un deputātiem, jo sekas ir acīmredzamas, deputātus -visus bez izņēmuma (māksliniekus, sportistus un līdakas -par noziedzīgu bezdarbību) tiesās un viņi atbildēs par katru savu parakstīto lēmumu ar kuru palīdzēja aplaupīt tautu un izzagt valsti; -prezidents-iespējams, ka viņam tāpat kā abiem iepriekšējiem nāksies pamest valsti, ne tikai tāpēc, ka atņems viņu nenopelnītās pensijas un īpašumus, bet tāpēc, ka nicinās viņus visur kur redzēs un satiks; Ja tiks piešķirts aizdevums – tas tiks glabāts valsts bankās un kredītus izsniegs uz simboliskiem procentiem; Nekavējoties atļaus atjaunot zvejniecību –cukura ražošanas nozari-noteiks augstu pvn visiem no citurienes ievestiem produktiem, -visiem ienākumiem tiks noteikts nodoklis procentuāli vienāds – tas ir 100 ls.20%=20 ls, -- 10 000 ls, 20%=2000 ls. Tas būs tikai sākums Diemžēl lielākā daļa kas aizbraukuši – atpakaļ neatgriezīsies…
T
Pensijas samazina tiem PENSIONĀRIEM, kas joprojām STRĀDĀ...Samzinājums ir no noplenītās DARBA ALGAS... Pensionār, dod vietu JAUNAJĀM ģimenēm ar bērniem, kas GADIEM ir bezdarbnieki ... 65 000 bezdarbnieku NESAŅEM vairs bezdarbniku pabalstus...
Senais>17:35
S
Tev pat nav spēka paklusēt, nerunājot par atvainošanos.
lno
l
Jo es apziņošu visus savus kolēģus invalīdus ____________________________ Taviem kolēģiem var būt tikai problēmas ar galvu vai sirdsapziņu. Invalīdu problēmas arī uz Darītāju sirdsapziņas:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas