Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Laikraksts: iespējams, "notirgots" VID vietnieka amata kandidāts

Lai gan oficiāli tiek noliegta politiskā tirgošanās, notikumu attīstība vedina spriest, ka starp finanšu ministra Einara Repšes pārstāvēto Jauno laiku un apsūdzētajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam draudzīgo Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) meklēti un, visticamāk, atrasti kompromisi, lai panāktu ZZS ministru atbalstu atstādinātā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) šefa Dzintara Jakāna pārcelšanai citā amatā Finanšu ministrijā, sestdien vēsta laikraksts Diena.

Pēc avīzes norādītā, politiskā tirgošanās ir saistīta ar konkursa uz VID vietnieka amatu nodokļu jautājumos uzvarētāju zvērinātu advokātu Lauri Leju, kurš jau vairāk nekā divus mēnešus nav apstiprināts amatā. Arī piektdien Dienai nav izdevies saņemt skaidru E.Repšes atbildi, vai L.Leja, kurš ir JL līdera Edgara Jaunupa skolasbiedrs, stāsies amatā.

Laikraksts atgādina, ka jau janvāra sākumā Saeimas kuluāros izskanēja, ka pret L.Leju iebildumi ir A.Lembergam. Nepatika tika saistīta ar faktu, ka viņš pērn civillietā par 7,54 miljonu latu piedziņu no A.Lemberga oponenta Ventspils uzņēmēja Oļega Stepanova par labu ar A.Lembergu saistītajai firmai LSF Holdings pārstāvēja O.Stepanova intereses.

Šonedēļ Dienas rīcībā nonākusi LSF Holdings sešām augstām valsts amatpersonām jau 22.decembrī nosūtīta vēstule, kurā uzņēmums pauž, ka L.Leja neatbilst valsts amatpersonas statusam, ka, "iespējams, viņš ir ietekmējams cilvēks" un ka "viņa atrašanās VID augsta ranga amatā pilnīgi iespējams var tikai palielināt korupciju valstī". Virzību vēstulei piešķīris Saeimas spīkers Gundars Daudze (ZZS), kurš to janvāra vidū nosūtīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai. Komisija jautājumu skatīja 26.janvāra sēdē. Diena norāda, ka valdība šai dienā pirmoreiz lēma par Dz.Jakāna pārcelšanu, taču ZZS balsojumā atturējās un jautājumu atlika uz nedēļu. Komisija tomēr lēmumu par L.Lejas neatbilstību amatam nepieņēma, tomēr noprotams, ka tas bija radījis fonu, lai JL piekāptos ZZS jautājumā par L.Leju, vēsta laikraksts.

Visu Baibas Rulles rakstu "Pēc Saeimas spīkera lūgumu lemj par Leju" lasiet sestdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija ir sekundārais mērķis šajā operācijā

Par riskiem, ko rada Latvijas ieraušana FDD orķestrētajos krievu opozīcijas karos, par sarkanajiem karodziņiem, kas neizlēca, un par to, kā neitralizēt neērto situāciju ar Hodorkovsk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas